Soferul baut care a lovit 5 copii, arestat preventiv

Soferul baut care a lovit cinci copii cu masina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta alcoolului, iar cazul a fost preluat de reprezentantii Parchetului.

Decizia apartine Tribunalului Targu Bujor. Cinci copii cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, aflati intr-un parc din Roscani, judetul Galati, au fost raniti miercuri dupa-amiaza, dupa ce un sofer beat a intrat cu masina in locul de joaca. Unul dintre copii este in stare grava si a fost adus la Spitalul de Pediatrie din Galati cu elicopterul SMURD. Celelalte victime au multiple fracturi si leziuni la cap, trunchi si picioare si au fost duse la acelasi spital cu ambulante SAJ si SMURD.

Vezi si Cinci copii, raniti dupa ce un sofer beat a intrat cu masina in ei, intr-un parc

Barbatul fusese retinut pentru 24 de ore, la scurt timp dupa producerea accidentului. Tot atunci politistii au stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 0,99 la mie in aerul expirat si ca masina pe care o conducea avea inspectia tehnica periodica expirata de la inceputul lunii august.

Politia a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta alcoolului. Ulterior, rezultatele de sange au confirmat ca barbatul consumase foarte mult alcool inainte de a urca la volan.

”Soferul a spus ca i s-a blocat directia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Gabriela Costin.

Citeste si Baiat de 11 ani, mort dupa ce a furat o masina si s-a rasturnat cu ea

Cazul este anchetat de Parchet, iar procurorii vor incerca sa stabileasca daca organizatorul evenimentului de la Roscani a respectat prevederile legale. Asta in conditiile in care numerosi martori ai accidentului au sustinut ca prezenta unor echipaje de Politie si Jandarmi la manifestarea de la Roscani ar fi preintampinat incidentul. In acest caz, Primaria Baneasa, in calitate de organizator al manifestarii, nu a solicitat prezenta fortelor de ordine. Conform legii, organizatorul nu este obligat sa apeleze la ajutorul politistilor si jandarmilor, dar trebuie sa asigure securitatea participantilor si este responsabil pentru cele intamplate in timpul desfasurarii evenimentului.

„Conform legii 60, primarul stabileste daca are nevoie de forte de ordine sau daca poate sa asigure securitatea evenimentului cu personal propriu. Nu trebuie declarate aceste manifestari, organizatorul decide daca o face sau nu. Am avut solicitari din partea altor primari sa-i sprijinim pentru manifestarile prilejuite de zilele comunei si am trimis echipaje de jandarmi, nu au fost incidente. Nu am fost solicitati de reprezentantii Primariei Baneasa, nu exista nicio hartie oficiala in acest sens la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Galati”, a declarat, la solicitarea MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IJJ Galati, Catalin Badin.

„Trei sunt mai grav, sunt in reanimare. Unul este cel mai grav, cu multiple fracturi de bazin. In continuare o sa se stabileasca gravitatea leziunilor pe care le au. Nu se impune transferul la Bucuresti”, declara seful sectiei Chirurgie a Spitalului de Copii Galati, Virgil Cristea.

Sursa: Mediafax

Vezi si Cinci copii din Vrancea au invins virusul HIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here