Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului, altfel că acțiunea de protest va continua

Foto: FSLI/ Facebook

Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului, care prevedea oferirea unor carduri de 2500 de lei, în două tranșe (1000 de lei în luna iunie și 1.500 în octombrie), potrivit mediafax.ro, altfel că acțiunea de protest va continua. Este a patra zi de grevă. 

”Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului, la oferta înaintată aseară. Miile de colegi veniți din București din țară spun un „nu” hotărât acestei oferte. (…) Guvernul nu a înțeles absolut nimic. Nu poți veni în fața corpului profesoral și să le oferi aceste așa-zise stimulente. Aveau nevoie de salarizare decentă.” a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. În legătură cu ce se va întâmpla cu examenele care urmează, reprezentantul sindicatului a declarat: ”Tot ce se întâmplă în continuare, mă refer la examene, responsabil este Guvernul României. Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și părinților pentru ceea ce urmează.”

Reamintim că, azi circa 15.000 de angajați din sistemul educației au participat la un Marș, venind spre Piața Victoriei din București. Marșul s-a desfășurat între orele 12 și 16.00. Mai mulți elevi au ieșit din parc pentru a-și saluta profesorii participanți la acest marș, iar alții chiar s-a alăturat marșului.

Printre lozincile și pancartele pe care le-au avut profesorii la acest protest, cele mai memorabile au fost: ”Școala de azi este România de mâine”, ”Mereu sacrificați, niciodată respectați”, ”Educația nu se negociază”, ”Învățământul te-a făcut om mare!”.

Sindicatele din educație anunță un nou marș marți, 30 mai, de la Guvern, spre Palatul Cotroceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here