Se inchid toate gradinitele si scolile de miercuri, 11 martie 2020

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta s-a intrunit luni, 9 martie si a decis urmatoarele: se inchid toate gradinitele si scolile de miercuri, 11 martie 2020 pana pe 22 martie 2020. Este o masura aparuta in contextul epidemiei de coronavirus si „ar putea fi prelungita saptamana viitoare, daca situatia o impune” a declarat Ludovic Orban, premier interminar.

Declaratiile oferite de autoritati inainte de reuniunea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta: 

„La momentul acesta fac un apel la calm pentru parinti si cadrele didactice, pentru ca nu exista motivul inchiderii scolilor”, a declarat luni dimineata ministrul Educatiei, Monica Anisie, potrivit edupedu.ro.

“O masura de inchidere a scolilor perturba si priveaza elevii in ceea ce priveste derularea serviciului educational” a spus Ludovic Orban, premierul interimar, explicand can aceasta masura nu poate fi luata atata de usor.

Primarul Capitalei Gabriela Firea s-a pronuntat in favoarea suspendarii temporare a cursurilor, atat in scoli, cat si in gradinite. In acelasi timp, primarul le recomanda parintilor sa nu ii duca pe copii la locurile de joaca si salile de cinema din mall-uri. “Rapiditatea cu care se poate raspandi un virus este imensa. () E de la sine inteles ca mall-ul e folosit doar pentru cumparaturi de stricta necesitate”, a explicat primarul capitalei.

-Stire in curs de actualizare-

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here