S-a născut primul copil prin programul național FIV

Photo by Pixabay

S-a născut primul copil prin programul național FIV, potrivit anunțului făcut pe Facebook de către ministrul Familiei, Natalia Intotero.

”Cu emoție și bucurie anunț venirea pe lume a primului copil născut prin programul FIV. Din motive ușor de înțeles, familia nu dorește să dea datele personale ale acestora, dar vă spun că acest copil este sănătos și voinic, aducând o mare bucurie familiei. Doresc multă sănătate micuțului și familiei! Succes tuturor celorlalte familii care fac parte din Programul Național FIV!” a scris ministrul Familiei, adăugând faptul că pentru Minsiter continuarea acestui program este o prioritate.

”Pentru 1 din 5 cupluri dorința de a avea un copil e un drum lung presărat cu sacrificii, pentru că aceste persoane care își doresc să devină părinți luptă cu infertilitatea. Nu doar cauza medicală este un obstacol în a avea copii, ci și cea financiară” a mai scris Natalia Intotero în postare.

Anunțul despre nașterea primului copil prin acest program a fost făcut inițial pe pagina de Facebook de către fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea.

”Faceți cunoștință cu primul copil născut prin programul național pentru susținerea natalității! Simt o bucurie nespusă pe care trebuie să o împărtășesc cu toată lumea.

Iată dovada că un proiect muncit cu sufletul aduce roade. Este o rază de speranță pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinți din motive medicale. Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor.

Felicitări părinților că au avut încredere în programul pe care l-am inițiat în calitate de ministru al Familiei și că nu au abandonat speranța că prin proceduri medicale vor deveni părinți. Au fost printre primele cupluri care au primit sprijinul din partea Guvernului și au realizat procedurile în luna februarie. De o săptămână, sunt părinții fericiți ai unui băiețel sănătos și vânjos.” a scris Gabriela Firea, care a menționat că alte aproape 10.000 de cupluri  își pun speranța în acest proiect și că sunt aproape 7.400 de vouchere emise și tot atâtea proceduri începute sau care urmează.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here