Romania trebuie sa plateasca 5.000 de euro unei asistente condamnate in dosarul Maternitatea Giulesti

Romania trebuie sa plateasca 5.000 de euro unei asistente condamnate in dosarul Maternitatea Giulesti. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca statul roman trebuie sa ii plateasca Florentinei Cirstea, asistenta condamnata in dosarul Maternitatea Giulesti, pagube morale in valoare de 5.000 de euro pentru incalcarea articolelor privind justificarea arestului preventiv.

Citeste si Dotarea maternităţii Giuleşti după incendiu a costat 830.000 de euro

CEDO noteaza ca asistenta Florentina Daniela Cirstea a fost arestata preventiv, fiind considerata a reprezenta un risc pentru membrii spitalului. Cu toate acestea, tribunalul care a decis arestarea preventiva a acesteia nu a reusit sa ofere o explicatie exacta, potrivit Mediafax.

,,Curtea Europeana a Drepturilor Omului noteaza ca prima instanta a facut afirmatii intr-o maniera generala, fara a specifica cum situatia specifica a reclamantei ar putea duce la intensificarea unor tensiuni sociale, si care nu este suficienta pentru a justifica arestarea preventiva”, se arata intr-un comunicat.

Asistenta medicala a fost acuzata ca si-a ignorat atributiile de serviciu, cand a lasat nesupravegheat salonul de terapie intensive de la Maternitatea Giulesti.  Procurorii au sustinut ca putea sa ii salveze pe bebelusi daca se afla acolo cand a izbucnit incendiul. Florentina Cirstea a fost condamnata definitivla doi ani si doua luni de inchisoare cu executare in dosarul incendiului in care sase nou-nascuti au murit si alti cinci au fost raniti, iar Maternitatea Giulesti a primit o amenda penala de 400.000 de lei.

Vezi si O altă tragedie la Maternitatea Giuleşti este exclusă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here