Reguli de depasire a epidemiei de Coronavirus. Toti ar trebui sa le respectam!

Aparitia si cresterea numarului de infectii cu coronavirus au starnit tot felul de actiuni si decizii (chiar panica) in randul populatiei la nivel mondial. La ora actuala, in Romania sunt tot mai multe cazuri confirmate de coronavirus (nu uita nici de persoanele aflate in carantina, si nici de miile de persoane monitorizate la domiciliu). Afla aici care sunt principalele reguli de depasire a epidemiei de Coronavirus, pe care toti ar trebui sa le respectam!

La ce sa fii atent?

Potrivit lui Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie simptomele tipice care apar in cazul virusului Covid 19 sunt: febra persistenta, tusea seaca, iritanta, durerile musculare, stare de astenie marcata, respiratie sacadata.

Exista tratament pentru Coronavirus?

Nu, in prezent nu exista un tratament specific acestei boli, dar pacientii sunt tratati simptomatic. In plus, se recomanda odihna, hidratare si izolare la domiciliu in cazurile usoare.

Regulile principale pe care ar trebui sa le respectam TOTI in aceasta perioada:

  • Spala-te pe maini cat mai des, cu apa si sapun, timp de cel putin 20 de secunde.
  • Acopera-ti gura si nasul, atunci cand stranuti sau tusesti, mai ales in public (corect este in incheietura cotului!).
  • Nu-ti atinge fata cu manile, mai ales in situatia in care nu te-ai spalat bine pe maini.
  • Pastreaza o distanta de cel putin 3-4 metri fata de alte persoane, mai ales daca observi ca acestea stranuta, tusesc sau vizibil au afectiuni respiratorii. De asemenea, evita contactul apropiat cu alte persoane, atunci cand ai simptome de tuse si febra. Protejeaza-i si pe ceilalti de o eventuala imbolnavire!
  • Evita sa calatoresti in aceasta perioada si sa intri in contact cu persoane care vin din zone cu multe cazuri confirmate cu coronavirus.
  • Foloseste masca de protectie si manusi atunci cand esti in preajma altor persoane si ai afectiuni respiratorii.
  • Pe cat posibil, dezinfecteza suprafetele cu care intri des in contact.
  • Iar una dintre ultimele sugestii ar fi sa fim responsabili cu TOTII, sa respectam regulile de igiena individuala prezentate mai sus, sa nu ne panicam inutil, sa avem grija de imunitate, sa-i protejam pe cei dragi, sa evitam aglomeratia, sa folosim masti si manusi atunci cand mergem la cumparaturi, farmacie sau la serviciu, iar daca avem posibilitatea chiar sa ne izolam la domiciliu. Ultima fiind cea mai eficienta solutie sa ne protejam pe noi si sa-i protejam pe cei dragi!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here