Primul caine de asistență care a fost lăsat să participe la nașterea stăpânei

Imagine de Thorsten Frenzel de la Pixabay

Astăzi îți vom povesti despre Belle, primul caine-asistent sau ”de asistență” care a fost lăsat să participe la nașterea stăpânei. Cazul a uimit pe toată lumea și a fost răspândit pe mai multe canale media.

Belle este un câine de asistență (dresat special să ajute persoanele cu anumite dizabilități), în vârstă de 2 ani (rasa Staffordshire Bull Terrier), care o ajută pe Amee de ceva timp. Amee este o femeie tânără din Marea Britanie, care are o formă de autism, precum și tulburare de anxietate.

În timpul sarcinii Amee a primit mult sprijin din partea câinelui ei – fără acesta nici nu dorea să iasă din casă până la magazin sau la o simplă vizită la doctor -iar moașa care îi urmărea sarcina a observat implicarea câinelui, ce impact avea acest animal asupra stării mintale a stăpânei, cum se întindea cu lăbuțele lângă Amee când aceasta era stresată sau suferea, și cum aștepta și urmărea cu conștiinciozitate și atenție acțiunile stăpânei.

La sugestia moașei, atunci când Amee a intrat în travaliu câinelui i s-a permis să urce cu stăpâna în ambulanță, să intre în maternitate și să stea în sala de travaliu cu ea, ajutând-o pe gravidă să-și păstreze calmul și să aibă parte de o naștere liniștită, în siguranță.

Se consideră că Belle este primul câine de asistență care a primit permisiunea să participe la travaliul unei femei însărcinate, în cadrul unei maternități și a primit premiul de ”Animalul de companie al anului 2023”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here