Primaria Sectorului 4 vrea sa amenajeze benzi speciale langa scoli astfel incat parintii sa poata parca

Primaria Sectorului 4 din Capitala vrea sa amenajeze, incepand din aceasta toamna, benzi speciale pe strazile unde exista scoli, sectiuni de drum pe care parintii sa poata parca, astfel incat elevii sa poata cobori in siguranta pentru a intra la cursuri.

„Majoritatea strazilor aflate in preajma scolilor sunt supraaglomerate in timpul anului scolar, iar Strada Viorele, prin care se asigura accesul elevilor in Scoala Generala Nr. 97 este una dintre ele. Acesta este motivul pentru care Directia de Mobilitate Urbana Sector 4 a anuntat ca va implementa in zona un sistem de trafic menit sa creasca gradul de siguranta al elevilor”, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 4.

Citeste si Primaria Capitalei a acordat vouchere de 500.000 euro pentru 1.000 de gravide

Proiectul pilot va fi realizat, in aceasta toamna, la Scoala Generala Nr. 97 si va fi extins,  ulterior, in tot sectorul. Astfel, potrivit proiectului, strada pe care se circula in prezent in sens unic va fi impartita in doua benzi. Una din acestea va fi special realizata, pentru ca masinile care aduc copiii la scoala sa poata opri cateva momente, fara a bloca traficul, cum se intampla pana acum.

„La intersectia dintre Strada Viorele si Intrarea Vacaresti va fi montat un asa-numit stop de penalizare, care va opri masinile atunci cand zona devine supraaglomerata. Dupa acest semafor, masinile vor putea intra fie in stanga, pe banda speciala, pentru a putea lasa copiii la scoala, fie isi vor putea continua drumul, inainte. Cele care vor intra pe banda speciala vor putea opri, un timp limitat, pentru ca elevii sa poata cobori in siguranta, direct pe trotuar, fara a mai fi nevoiti sa traverseze. Cele doua benzi vor fi separate cu un mic scuar, iar in fata intrarii in scoala va exista si o trecere de pietoni suprainaltata, care, pe langa rolul de a proteja copiii, il are si pe acela de a limita viteza”, a explicat directorul Directiei Mobilitate Urbana Sector 4, Ioan Gaf-Deac, prin intermediul comunicatului PS4 (Primaria sectorului 4).

De asemenea, potrivit reprezentantilor PS4, in dreptul trecerii de pietoni va fi montat un sistem inteligent de iluminat, cu led, a carui intensitate va creste pe masura ce senzorul va detecta prezenta unei persoane in apropierea zonei de traversare. In faza a doua a proiectului, banda de oprire limitata din fata scolii ar urma sa fie protejata, la intrare, cu o bariera dotata cu un soft care va recunoaste numerele masinilor introduse in sistemul electronic.

Sursa: Mediafax

Vezi si Primaria Capitalei vrea sa finanteze suplimentar acordarea de granturi elevilor cu merite deosebite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here