Primaria Capitalei a suplimentat bugetul pentru refacerea Maternitatii Bucur cu 36 milioane de lei

Primaria Capitalei a suplimentat bugetul pentru reabilitarea Maternitatii Bucur, de la aproximativ 80 de milioane de lei, la 116 milioane de lei, potrivit unui proiect votat, miercuri, in sedinta CGMB.

Vezi si Primaria Capitalei vrea sa suplimenteze bugetul pentru refacerea Maternitatii Bucur

Initial, valoarea investitiei in ceea ce priveste reabilitarea corpurilor A si B ale Maternitatii Bucur era de aproximativ 80 de milioane de lei, iar acum, Primaria Generala a aprobat, printr-un proiect de hotarare, actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investitiei la suma de 116 milioane de lei (fara TVA).

„Cele doua corpuri de cladire ale maternitatii corp A si corp B, din informatiile culese, din studierea fatadei, a materialelor de constructie si a structurii de rezistenta se apreciaza ca au fost facute in perioada 1930-1938. Datorita vechimii de peste aproximativ 85 de ani de exploatare, constructia va trebui sa fie reabilitata atat din punct de vedere functional cat si din punct de vedere al finisajelor si echipamentelor, deoarece nu mai prezinta siguranta in exploatare. In acest moment constructia nu asigura in totalitate cerintele de igiena si sanatate a oamenilor, iar atentia noastra este indreptata catre siguranta indepliniri actului medical”, se arata in expunerea de motive a proiectului votat in sedinta CGMB de miercuri.

De asemenea, CGMB a votat, miercuri, alte doua proiecte care prevad construirea ambulatorului de la Spitalul „Victor Babes” precum si reabilitarea mai multor corpuri ale spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia”.

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here