Ora de muzica tinuta in fata ISJ Timis de catre parinti

Mai multi parinti din Timis au organizat un protest inedit, tinand o ora de muzica elevilor in fata sediului ISJ. Parintii sunt suparati pentru ca aceasta este cel de-al treilea an in care elevii au un invatator nou la clasa, care este suplinitor. Ei sunt decisi sa nu isi lase copiii in clase.

Protestul a fost organizat miercuri, in fata Inspectoratului Scolar Timis, de catre o parte dintre parintii elevilor inscrisi in clasa a II-a B la Liceul de Arte Plastice “Ion Vidu” din Timisoara.

Astfel, zece copii au fost asezati pe scaune puse pe spatiul verde din fata institutiei, iar unul dintre parinti le-a predat o ora de muzica.

Vezi si Mamele protesteaza din nou fata de taierea indemnizatiei pentru cresterea copiilor

Actiunea a fost organizata in semn de protest, parintii fiind nemultumiti ca este cel de-al treilea an in care elevii au un invatator nou la clasa. Parintii sustin ca au facut investigatii si au aflat ca actuala invatatoare, care este suplinitor, a picat trei examene pentru obtinerea titularizarii.

De altfel, acesti parinti nu si-au trimis deloc copiii la ore, ci in primele doua zile din saptamana au protestat in curtea scolii, solicitand Inspectoratului Scolar Timis atribuirea unui cadru didactic titular.

“Ne dorim un profesor titular pana in clasa a IV-a. Copiilor nostri nimeni nu le acorda o sansa, iar in clasa a IV-a, cand vor da testele nationale, nimeni nu le va da o sansa. Nu ni se garanteaza ca aceasta invatatoare ne va duce copiii pana in clasa a IV-a, este posibil ca si la anul sa trecem prin aceeasi situatie. Aceasta doamna invatatoare este suplinitor si nu a obtinut o nota tocmai buna pentru a preda in clasa a II-a, era mai bine daca incepea din clasa pregatitoare, nu din clasa a II-a. Copiii au pornit foarte bine anul trecut. Asteptam o schimbare, poate cineva se gandeste si la copiii nostri, nu doar la ei”, a declarat Larisa Duicu, mama unui copil inscris in clasa a II-a.

Cristian Cazacu, parintele unui alt elev, care a sustinut ora de muzica in fata Inspectoratului Scolar Timis, a spus ca elevii nu vor intra in sala de clasa toata saptamana, ci protestul va continua in curtea unitatii de invatamant si joi si vineri, daca nu se va gasi o alta solutie.

Pe de alta parte, inspectorul scolar general al judetului Timis, Aura Danielescu, a afirmat ca nu este in regula ca parintii sa se foloseasca de copii pentru a protesta si ca invatatoarea a fost repartizata in cadrul unor sedinte publice, in mod legal.

“Locul acestor copii este in clase, nu este in regula cum au procedat parintii. Nu pot sa spun ca parintii au dreptate sau nu. Este foarte greu sa evaluezi un cadru didactic pe care nici macar nu l-ai lasat sa intre la clasa. Nu cred ca a putut sa le dovedeasca ca are un comportament inadecvat fata de copii. Dumnealor au venit si mi-au spus ca si-au luat un feedback de la alta unitate de invatamant unde a predat. Nu pot sa le spun altceva parintilor decat ca aceste cadre didactice sunt repartizate in sedinte publice, in baza unor note pe care le obtin la un concurs pentru ocuparea posturilor vacante. Este o problema ca au deja la clasa al treilea cadru didactic, dar miscarea personalului didactic este la vedere, toata lumea o vede. Ne confruntam cu un deficit de personal pe aceasta categorie, la invatatori si la educatoare”, a declarat Aura Danielescu.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here