O adolescentă de 16 ani a născut acasă la lumina lanternelor paramedicilor

Foto: Pinterest

Un caz neoboșnuit a avut lor la Târgu Mureș, când o adolescentă de 16 ani a născut un băiețel în apartamentul unde locuiește, în ciuda faptului că nu avea curent electric. Adolescenta locuiește în apartament cu tatăl bebelușului, care are doar 17 ani.

O vecină a sunat la 112 și a anunțat că fata de 16 ani este în travaliu. Când a ajuns echipajul medical a realizat că era prea târziu să o ducă pe fată la spital, în plus au descoperit că în apartament nu era nici electricitate, de aceea au fost nevoiți să se descurce la fața locului și au ajutat-o pe tânără să nască acolo, luminând cu ajutorul lanternlor pe care le aveau la ei.

Am urcat cu geanta, cu aparatura medicală, ajungând la apartament am constatat că nu era curent electric. Nu aveam lumină. Am pornit lanternele din dotare. Am găsit o pacienta de 16 ani, cu naștere spontană.” a declarat Tziboc Adrian, paramedic, potrivit știrileprotv.ro.

Atît proaspăta mama, cât și nou-născutul sunt bine și au fost apoi transportați la spital pentru mai multe investigații medicale.

Pentru că tinerii părinți nu au niciun ajutor financiar, vecinii s-au mobilizat și au adus hăinuțe pentru bebeluș, iar paramedicii au pornit o campanie, prin care vor să adune bani de la colegi ca să cumpere scutece și hăinuțe pentru micuț.

Numărul mamelor adolescente în România este în continuare destul de mare, țara noastră fiind locul 2 în Uniunea Europeană, după Bulgaria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here