Noi reguli de distantare si protectie in scoli: se vor elimina panourile de plexiglas

Imagine de Wokandapix de la Pixabay

Potrivit Ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, in semestrul II vor exista noi reguli de distantare si protectie in scoli, scrie Agerpres, iar ca exemplu de masura noua luata ar putea fi faptul ca se vor elimina “acele celebre panouri de plexiglas”.

O parte din prevederi se vor pastra, exigentele se vor pastra, dar este clar ca atata vreme cat lucram in clase cu efective intregi va trebui sa modificam o serie de conditii. (…) Acele celebre panouri de plexiglas – intre timp o lume intreaga si-a dat seama ca, atata vreme cat nu sunt instalate in sali care sa aiba instalatie de climatizare care sa scoata aerul, mai mult incurca decat ajuta, spre exemplu”, a afirmat Cimpeanu, conform aceleasi surse citate.

Ministrul Educatiei a spus ca pot fi adoptate masuri pe care le-au luat alte state europene in scoli, care au functionat fara a fi inregistrate cresteri ale ratei de infectare cu noul coronavirus.

Reamintim ca introducerea separatoarele sau acele panouri de plexiglas au fost specificate in Ordinul comun al ministrilor Educatiei (Monica Anisie) si Sanatatii (Nelu Tataru) nr 5487/1494/2020, pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, emis in 31 august 2020, iar potrivit acestuia:  “Dispunerea mobilierului astfel incat sa fie obtinuta distantarea de minimum 1 metru intre elevi sau montarea de separatoare transparente in situatia in care distantarea nu este posibila”.

Surse info: Agerpres, Edupedu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here