Ministrul Sanatatii: Nu putem vorbi despre o epidemie de gripa. E o circulatie mai intensa a virusului

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca, in acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripa, precizand ca este o circulatie mai intensa a virusului gripal. De asemenea, Pintea spune ca nu a fost anuntata ca vreun spital sa fi intrat in carantina.

Citeste si: UNICEF si OMS, ingrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare

„Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripa in acest moment, este vorba despre o circulatie mai intensa a virusului gripal. E adevarat ca spitalele sunt luate cu asalt in acest moment, dar fiecare are posibilitatea sa limiteze vizitele in spital in aceasta perioada. Nu mi s-a adus la cunostinta ca vreun spital sa fi intrat in carantina in acest moment”, a declarat Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat ca potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sanatatii anunta ca au fost achizitionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt inca in stoc.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca statul acopera vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populatiei: personal medical, bolnavi cronici, batrani si femei gravide.

Sapte persoane si-au pierdut viata din cauza gripei de la inceputul acestui sezon. Niciuna dintre acestea nu era vaccinata antigripal.

Sursa: Mediafax

Citeste si: 80 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here