Ministrul Familiei: Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității

Sursa foto: birthdreams.co.uk

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat că programul de creștere a natalității a început să înregistreze primele rezultate. Potrivit ministrului, din 5 decembrie 2022 și până acum au fost primite 14.000 de solicitări pentru obținerea sprijinului oferit de program.

”Avem resurse financiare suficiente. Toată echipa direcției Familie din minister depune eforturi pentru a analiza documentele trimise de dumneavoastră și pentru a vă putea da, cât se poate de repede, informații legate de stadiul dosarului, dacă ați completat totul corect sau dacă ați depus toate actele necesare. Avem deja 3.800 de dosare declarate eligibile și peste 3.200 de contracte transmise pentru a fi semnate.” a anunțat Gabriela Firea în postare,

Conform informațiilot oferite, peste 2.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Cuplurile au început să folosească deja aceste vouchere, cele mai multe dintre acestea fiind folosite în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului.

”Mă bucură numărul destul de mare de doamne care au realizat deja proceduri de embriontransfer și avem deja doamne care au rămas însărcinate. Le felicit pe toate și abia aștept să aflăm noutăți când vor veni pe lume copiii mult doriți. Din nefericire, avem și situații în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes și cuplurile au depus dosarul pentru încă o șansă. Putere și curaj în continuare, pentru că așa cum am mai anunțat doamnele și cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru.” a mai spus ministrul Familiei, care i-a îndemnat la final pe cei interesați să citească informațiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, să urmeze pașii din regulament și să trimită toate documentele semnate.

Citește aici mai multe: Un nou pachet legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor, anunțat de Gabriela Firea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here