Job de o secunda in sprijinul copiilor nascuti prematur. Simona Halep, sustinatoarea campaniei

Dorna, in parteneriat cu organizatia Salvati Copiii Romania a lansat consumatorilor sai o noua provocare in cadrul campaniei Grija pentru copii: aceea de a-si lua un #Jobdeosecunda in sprijinul copiilor nascuti prematur! Simona Halep, jucatoare profesionista de tenis aflata pe locul I in clasamentul feminin de tenis la nivel mondial,  este sustinatoarea acestei cauze, indemnand la implicarea activa a fiecaruia dintre noi. Campania Grija pentru copii, care a ajuns, anul acesta, la cea de-a sasea editie, sustine lupta pentru viata a copiilor nascuti prematur.

Din 2013 si pana in prezent, Dorna si Salvati Copiii au dotat 50 de maternitati din tara cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru ingrijirea nou-nascutilor prematur, in valoare aproximativa de 600.000 de euro.

Vezi si 11 maternităţi au primit 14 echipamente de ultimă generaţie pentru copiii prematuri

Lista completa a maternitatilor dotate in cadrul campaniei este disponibila pe site-ul dorna.ro: http://www.dorna.ro/ro/grija-pentru-copii/maternitati.

Campania de anul acesta are un concept special: pornind de la faptul ca, pentru majoritatea dintre noi, o secunda, luata separat, nu inseamna foarte mult, insa, pentru copiii nascuti prematur, ea poate insemna totul, Dorna isi provoaca consumatorii sa isi ia un job de o secunda, oferind o clipa din timpul lor copiilor nascuti prematur.

Toti cei care doresc sa sustina aceasta cauza isi pot lua un job de o secunda printr-un gest foarte simplu – printr-un click dat pe site-ul Dorna.ro, pe orice banner online al campaniei sau pe pagina oficiala de Facebook Dorna Romania (www.facebook.com/Dorna.Romania).

Mai mult, dupa ce s-au angajat, sustinatorii campaniei se vor putea implica si folosind kit-ul de sustinator al cauzei (cover photo, video, invitatie recrutare, profile picture frame), recomandand aceasta cauza prietenilor sau prin donatii direct catre Salvati Copiii Romania.

La finalul campaniei, Dorna – cu sprijinul Salvati Copiii Romania – va dona, ca si in anii precendenti, echipamente medicale specializate pentru copiii nascuti prematur – catre maternitatile care au nevoie de ele.

„De peste sase ani, facem eforturi pentru a sustine lupta copiilor nascuti prematur, in cadrul campaniei Grija pentru copii. Este vorba despre o campanie extrem de importanta pentru noi, pe care vrem sa o continuam si in anii urmatori si prin intermediul careia ne dorim sa oferim o sansa in plus la viata pentru cat mai multi copii nascuti prematur. Atunci cand un copil se naste inainte de termen, un intreg mecanism se pune in miscare in jurul lui pentru a-l ajuta sa depaseasca momentul critic. Este vorba despre familie, medici, asistente. Este o lupta pe viata si pe moarte care se decide, uneori, in cateva secunde. Secunde pe care ei nu le au intotdeauna. De aceea, Dorna vine cu urmatoarea propunere catre consumatorii sai: aceea de a-si lua un #Jobdeosecunda, oferind, astfel, o secunda din timpul lor in sprijinul copiilor nascuti prematur. Este un efort minim din partea noastra, care poate poate insemna totul pentru copiii nascuti prematur, a declarat Daria Gonta, Senior Brand Manager, Coca-Cola Romania.

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) ‘Alfred Rusescu’, unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

 „Cu totii ne gandim, la final de zi, ca am fi reusit sa facem mult mai mult bine, daca am fi avut timp, macar o ora in plus. Pentru un copil nascut prematur, e nevoie de multe ori doar de cateva momente, uneori chiar de o secunda, pentru a fi salvati. Aceste momente depind de noi si asta facem in programul de combatere a mortalitatii infantile – dotam maternitatile din tara, pentru ca toti copiii care se nasc sa aiba dreptul la viata. E un program complex, meticulos, asa cum e si efortul minunat al Simonei Halep, careia ii suntem atat de recunoscatori”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

 Pana acum, datorita investitiilor facute de Salvati Copiii Romania in 78 de maternitati, in valoare de 3.120.000 eur, 34.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata, pentru ca au primit asistenta medicala adecvata.

 

Ca sportiv de performanta, stiu cat de importanta poate fi o secunda in momente critice. Am pierdut lupte intr-o singura secunda si am castigat altele la fel de repede. De aceea, am acceptat provocarea Dorna si mi-am luat un job de o secunda in sprijinul copiilor nascuti prematur. Sunt convinsa ca implicarea mea – dar si a fiecaruia dintre voi – va contribui la sustinerea copiilor nascuti inainte de termen, asa ca va invit pe toti sa donati o secunda din timpul  vostru pentru ei”,a spus  Simona Halep, ambasador Grija pentru copii.

Vezi si Salvati Copiii despre fenomenul mamelor minore sau al copiilor cu copii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here