Inspectoratul din Bucuresti a transmis scolilor o nota prin care cere triajul epidemiologic zilnic

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis, luni, o informare catre scoli privind efectuarea zilnica a triajului epidemiologic, in urma cresterii numarului de cazuri de gripa, reprezentantii institutiei precizand ca, daca e necesar, cursurile se pot suspenda.

Vezi si: Ministerul Sanatatii transmite ca specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

“Am recomandat acel triaj care evident este facut de cadrele medicale impreuna si de profesori. Acestia pot observa daca elevii sunt raciti, le pot recomanda sa mearga la cabinetul medical sau sa ramana acasa. Am recomandat sa se ia masuri de igienizare, cum ar fi spalatul pe maini, lucru obligatoriu intr-o astfel de perioada”, a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Mariana Manea.

Mariana Manea spune ca orele pot fi suspendate daca intr-o clasa minim trei elevi absenteaza mai mult de trei zile.

De asemenea, reprezentantul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sustine ca scolile pot fi inchise si daca, timp de trei zile consecutive, se inregistreaza o rata de absenta in randul elevilor din institutie de peste 20%.

“Perioada de suspendare este stabilita de Directia de Sanatate Publica si nu trebuie sa fie mai mare de cinci zile”, explica Mariana Manea.

Sursa: Mediafax

Vezi si: 3 mituri despre medicamente, raceli si gripa la copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here