Incepe simularea la examenul de Bacalaureat pentru elevii claselor XI-XII

Incepe simularea la examenul de Bacalaureat pentru elevii claselor XI-XII. Probele vor fi sustinute de aproximativ 300.000 de elevi, prima fiind cea la Limba romana. Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in perioada 18 – 21 martie 2019, simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat.

Citeste si O scrisoare trimisa de o fetita lui Donald Tusk a devenit virala pe internet

Simularea se adreseaza elevilor inscrisi in clasele a XII-a/zi si a XIII-a seral/frecventa redusa la inceputul anului scolar 2018-2019, dar implica si participarea elevilor claselor a XI-a zi si a XII-a seral/frecventa redusa, invatamant de masa, potrivit Centrului National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei.

Calendarul probelor se va derula dupa cum urmeaza:

-18 martie: Limba si literatura romana – proba E) a)

– 19 martie: Limba si literatura materna – proba E) b)

– 20 martie: Proba obligatorie a profilului – proba E) c)

– 21 martie: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E) d) – doar pentru elevii claselor a XII-a

– 29 martie: Comunicarea rezultatelor

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

„Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data”, mai arata sursa citata.

Evaluarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme care „asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national”, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli, se mai explica in comunicat.

Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si pot fi trecute in catalog in baza unei cereri scrise, depusa de elevi sau de parintii acestora.

Vezi si Ducesa Meghan de Sussex a intrat in concediu prenatal

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here