Fenomenul mamelor minore din România: 16.500 de adolescente și tinere până în 20 ani au născut în 2021, 700 dintre ele aveau sub 15 ani

Foto: www.handinhandpregnancy.com

”Fenomenul mamelor-minore și abandonul școlar reprezintă realitățile dure ale României și care vor afecta viitorul nostru, al tuturor. Ultimele statistici oficiale disponibile sunt dezarmante: 16.500 de adolescente și tinere până în 20 ani au născut în 2021, 700 dintre ele aveau sub 15 ani” a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook, după ce a participat la dezbaterea pe tema abandonului școlar organizată în Parlamentul României de către Comisia de învățământ din Camera Deputaților și CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin).

Ministerul Familiei este deja parte din ”Pactul pentru Tineri”, alături de Ministerul Educației, Ministerul Muncii și CONAF, potrivit Gabrielei Firea.

Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

”Abandonul școlar este o realitate a comunităților din România, indiferent de etnie. Mă bucur că specialiștii din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, un proiect asumat în PNRR și care a fost aprobat de Guvernul României. Înființăm Observatorul Național al Copilului, prima bază de date care va cuprinde informații despre toți copiii vulnerabili din România” a mai scris ministrul Educației, menționând că Ministerul pune la dispoziția primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR, pentru 150 de centre de zi. Primăriile pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toți primarii că suntem la dispoziția lor pentru orice fel de întrebare și că avem resursele necesare.

”Știți foarte bine că îmi doresc mult creșterea natalității în România și am inițiat proiecte în acest sens. Însă, natalitatea trebuie să crească sănătos și să avem mame care să poată crește pruncii care vin pe lume” a încheiat postarea ministrul Educației.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here