Este a treia săptămână consecutivă de creștere a numărului de cazuri de infecții respiratorii

Foto: www.cornerstonecare.com

Este a treia săptămână consecutivă de creștere a numărului de cazuri de infecții respiratorii, iar oficialii anunță că trebuie luate anumite măsuri. Cu toate acestea, ”nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății la Digi24.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 19-25 decembrie s-au înregistrat, la nivel naţional, 140.688 (anul trecut, în aceeași perioadă erau 38.322) de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), comparativ cu 101.059 cazuri înregistrate în săptămâna precedent.

”Nu se introduc restricţii, se iau măsuri în spitale pentru limitarea vizitelor pentru perioada cât va evolua starea de epidemie. Se vor intensifica măsurile pentru protecţia personalului medical şi a pacienţilor, inclusiv masca în interior, screening epidemiologic. Orice persoană care e răcită trebuie să evite se revină în colectivitate până la dispariţia simptomelor” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit Euronews România.

Oficialul a spus că medicii recomandă ca antibioticele să nu fie utilizate în infecţiile virale, iar pacienţii să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe în cazurile medii şi grave. În cazul copiilor răciți ministrul sănătății îi atenționează pe părinți să nu stea ore întregi cu un copil care are o simplă boală febrilă la unitățile de primiri urgențe care sunt supraaglomerate, pentru că riscurile pentru copil sunt astfel mai mari.

Important de știut este că Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista medicamentelor pe bază de ibuprofen, paracetamol şi oseltamivirum (antiviral pentru gripă), potrivit pentru adulţi şi copii. Aceasta poate fi consultată aici.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here