Elevii vor veni doar cu rucsacuri și genți transparente – aceasta este regula introdusă de școlile dintr-un comitat din Florida

Foto: edition.cnn.com

Elevii vor veni doar cu rucsacuri și genți transparente – aceasta este regula introdusă de școlile dintr-un comitat din Florida. Anunțul a fost făcut zilele trecute de autoritățile școlare din Broward, măsura va fi aplicată începând cu anul școlar viitor și e menit să evite incidentele violente cu arme de foc, potrivit cbsnews.com.

Decizia a fost luată rapid după ce zilele trecute a fost arestat un tânăr de 18 ani, de la Taravella High School din Broward, care a lansat online o amenințare: ”vineri voi face istorie. Va fi cel mai mare măcel din țcoli din istorie”. La câteva ore după amenințare și după arestarea băiatului, autoritățile școlare au anunțat această schimbare majoră în toate școlile din comitat.

Foto: amazon.ae

”Începând cu anul de învățământ 2023-2024 vor fi permise în școli doar rucsacuri și genți transparente”, a spus Lori Alhadeff, președintele Consiliului școlar din comitatul Broward. Măsura se aplică tuturor elevilor, de la ciclul primar până până la clasa a XII-a, dar profesorii, personalul, voluntarii și vizitatorii nu sunt obligați să folosească posete și genți clar, potrivit anunțului.

Elevii nu sunt încântați de schimbări și de faptul că oricine va putea să vadă ce are fiecare în ghiozdan, considerând că măsura este ”o invazie în viața privată”.

„Oferirea unui mediu de învățare sigur, care să favorizeze învățarea elevilor este cea mai importanță, nu doar pentru școlile publice din județul Broward, ci și pentru cele din întreaga țară. (…) Astfel personalul de securitate al școlii și toți cei din campus vor putea să detecteze și să raporteze rapid dacă cineva va aduce un obiect interzis la școală”, potrivit autorităților școlare.

Singurele excepții care vor fi permise:

  • o husă mică netransparentă pentru articole de igienă personală
  • recipiente termice pentru alimente, care vor fi puse în cutii transparente pentru mâncarea de prânz
  • genți și huse speciale cu echipamente sportive, aprobate de școală
  • genți speciale pentru transportarea instrumentelor, potrivit browardschools.com.

Reamintim că, la 14 februarie 2018, Florida a fost scena unui incident şcolar sângeros, când Nikolas Cruz, care avea la acea vreme 19 ani, a deschis focul în interiorul liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, un oraş situat în comitatul Broward, ucigând 17 persoane, între care elevi şi profesori, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here