Elevii sustin luni proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului

Aproape 127.000 de candidati vor sustine luni prima proba, la Limba si Literatura Romana, din cadrul Bacalaureatului. Examenul va incepe la ora 09:00 si dureaza trei ore, insa accesul candidatilor in centrele de examen se va face pana la ora 8:30.

Vezi si Rezultatele la Evaluarea Nationala: 73% dintre elevi au medii peste cinci si peste 300 au luat nota zece

Luni, absolventii de liceu sustin examenul scris la Limba si Literatura romana. Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul candidatilor in centrele de examen se face in intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Subiectele sunt structurate in trei parti, fiecare valorand cate 30 de puncte, 10 puncte fiind alocate din oficiu.

Conform Ministerului Educatiei Nationale, aproape 127.000 de candidati vor sustine proba la Limba si Literatura romana. Pentru sustinerea probelor scrise din acest an, in cele 440 de centre de examen, s-au inscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolventi ai promotiei 2018, iar 18.015 de absolventi fiind din seriile anterioare.

Ministerul Educatiei Nationale va publica subiectele si baremul examenului de Limba si Literatura romana, luni, 25 iunie, la ora 15:00 pe site-ul edu.ro.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, pana la ora 12:00, si este urmata de depunerea contestatiilor intre orele 12:00 si 16:00. Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afisate, atat la institutiile de invatamant, cat si pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Sesiunea de Bacalaureat continua pe 26 iunie, cu proba la Limba si Literatura materna (maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucraineana si italiana), pe 27 iunie se va desfasura proba obligatorie de profil, adica, matematica sau istorie si ultima proba este cea la alegere, in functie de specializare si este sustinuta pe 28 iunie.

Sursa: Mediafax

Vezi si Peste 3.000 de elevi din Capitala au contestat notele de la Evaluarea Nationala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here