Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca elevii claselor a VII – a vor sustine Simularea Evaluarii Nationale, in perioada 11 – 13 martie 2019, adica peste mai putin de o luna. Potrivit ministrului Educatiei introducerea simularii Evaluarii Nationale are ca argument principal rezultatele slabe de la Evaluarea Nationala.
Citeste si Rezultate finale Evaluare Nationala: Mai multi elevi cu medii peste 5 si 345 de note de 10
Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, prima proba scrisa la Limba si literatura romana, va avea loc pe data de 18 iunie 2019. Calendarul mai arata ca cea de-a doua proba scrisa (matematica) se va desfasura in data de 20 iunie, iar ultima (limba si literatura materna – pentru elevii care au studiat aceasta disciplina) este programata in data de 21 iunie.
Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 25 iunie (pana la ora 12:00), procedura urmata de inregistrarea contestatiilor, in intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va incheia sambata, 29 iunie, cu afisarea rezultatelor finale.
Inscrierea absolventilor clasei a VIII-a in vederea participarii la Evaluarea Nationala se face in perioada 3 – 7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structura anului scolar 2018 – 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor incheia vineri, 7 iunie 2019.
Ulterior afisarii rezultatelor, in perioada 3 – 7 iulie, absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, vor completa optiunile din fisele de inscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeasi procedura si absolventii clasei a VIII-a care doresc sa fie admisi in licee din alt judet.
Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator sunt prevazute in intervalul 4 – 8 iulie.
Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a este programata vineri, 12 iulie 2019.
„Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere”, spun reprezentantii Ministerului Educatiei.
Citeste si 55.000 de elevi nu au luat nici macar nota 5 la Evaluarea Nationala
Sursa: Mediafax