Elevii au cerut subiectele la Evaluarea Nationala ministrului Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu sustine ca elevii au cerut subiectele la Evaluarea Nationala inainte de examen. Ministrul Educatiei a transmis un mesaj video pe Facebook, adresat absolventilor care sustin probele la Evaluarea Nationala, spunandu-le sa nu ii mai ceara subiectele pentru ca nu poate sa ii ajute. Ministrul i-a atentionat si cu privire la greselile ortografice din mesaje.

Citeste si Evaluarea Nationala 2019: proba la Limba romana

,,Dragii mei absoventi de gimnaziu, sper ca ati avut o zi usoara, o zi in care ati dat primul examen din viata voastra la o disciplina importanta pentru fiecare dintre noi, limba si literatura romana. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis sa aratati ca stiti carte si, de asemenea, ca puteti sa fiti creativi cu ceea ce ati invatat. (…) Foarte multi dintre voi mi-ati trimis mesaje si in aceste mesaje mi-ati cerut sa va spun subiectele. Nu mai scrieti mesaje cu aceasta cerinta, pentru ca fara indoiala nu am cum sa fac lucrul acesta si nici nu-l voi face niciodata. In acelasi timp, cand scrieti mesaje, fiti atenti sa nu mai faceti greseli de ortografie, pentru ca asta ma supara si supara pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii vostri de limba si literatura romana”, se arata in mesajul video al Ecaterinei Andronescu, postat pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei.

Prima proba scrisa a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a – proba de Limba si literatura romana s-a desfasurat marti. Potrivit datelor Ministerului Educatiei, au fost prezenti 146.553 de candidati. Un candidat a fost eliminat pentru tentativa de frauda, lucrarea acestuia fiind notata cu 1.

Urmatoarea proba va avea loc joi, la Matematica, iar ultima proba, la Limba si literatura materna, va fi sustinuta vineri, 21 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.

Sursa: Mediafax

Vezi siPeste 150.000 de elevi s-au inscris pentru a sustine Evaluarea Nationala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here