„Doneaza o poveste” – o campanie pentru educatia timpurie a copiilor defavorizati, sustinuta de CATENA

Potrivit datelor oficiale, in Romania, rata abandonului scolar este de 26,6% in mediul rural si de 18,1% in total, fata de o medie de 10,6% la nivelul Uniunii Europene. In comunitatile sarace, copiii nu au acces la carti potrivite varstei lor, suferind deja un decalaj educational chiar inainte de a incepe gradinita sau scoala. In plus, pandemia de COVID-19 a adaugat inca un obstacol in calea copiilor din medii dezavantajate, acolo unde accesul la scoala online este inexistent sau limitat, marind decalajul educational.

Educatia timpurie constituie cheia dezvoltarii armonioase a copiilor si a formarii personalitatii acestora. De aceea, CATENA s-a alaturat Asociatiei OvidiuRo in misiunea acesteia ca fiecare copil provenit din familii fara posibilitati financiare sa beneficieze de o educatie timpurie de calitate si de acces neingradit la lectura, lansand campania „Doneaza o poveste”, destinata sustinerii educatiei timpurii a copiilor provenind din medii defavorizate.

CATENA va invita sa va alaturaţi acestui frumos proiect si sa donaţi pe site-ul Fundatiei OvidiuRo, www.ovid.ro, putand contribui, astfel, in mod direct la povestea de succes a zeci de mii de copii din Romania.

Am observat de multi ani atentia pe care Asociatia OvidiuRo o acorda educatiei si mai ales educatiei timpurii. Si, pentru ca am fost invitata la lecturi organizate de asociatie, am fost si educator pentru o zi, am vazut ce inseamna ochii plini de bucurie si lumina ai copiilor care asculta o poveste. Cred ca aceasta campanie este extrem de valoroasa, pentru ca intra in continutul educatiei, in creuzetul in care se fabrica povesti si ne bucuram ca ne putem alatura acestei initiative, de a darui fiecarui copil o poveste”, a declarat Anca Vlad, fondatorul lantului de farmacii CATENA, in cadrul evenimentului de prezentare a proiectului si cartii, organizat online de Asociatia OvidiuRo, eveniment la care a participat, printre altii, si autoarea cartii, Simona Epure.

Evenimentul poate fi urmarit integral aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here