DSP Bucuresti continua verificarile la Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”

Direcția de Sanatate Publica Bucuresti continua acțiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

In aceasta saptamana inspectorii sanitari au monitorizat actiunile de igienizare, curatenie si dezinfectie care au fost efectuate in cadrul maternitatii si care o parte dintre ele au fost finalizate.
La inceputul acestei saptamani, luni si marti, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe in cadrul autocontrolului realizat de catre maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unitatii sanitare, respectiv sali de nastere, saloane lehuze, precum si din departamentul de fertilizare in vitro (FIV).

Citeste si: Ministerul Sănătăţii demarează Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer

Dupa probele de autocontrol recoltate de maternitate, in vederea finalizarii actiunii de verificare la unitatea sanitara, inspectorii sanitari vor preleva astazi 75 probe suplimentare din blocul operator, filtrul spalator medici, ATI cezariene ale caror rezultate vor fi disponibile la inceputul saptamanii viitoare.

Conform reprezentantilor DSP Bucuresti, pana in prezent un numar de 45 copii care s-au nascut la Maternitatea Giulesti au fost confirmati cu MRSA, 2 copii colonizati si 5 infirmati.
in acest moment 15 copii confirmati cu MRSA, mai sunt internati in alte unitati sanitare din care: 5 la Spitalul clinic de urgenta pentru copii “Grigore Alexandrescu”, 2 la Spitalul Clinic de Copii „MS Curie”, 4 la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” si 4 la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului Prof. „Dr. Alfred Rusescu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here