Curtea școlii va rămâne deschisă și după terminarea orelor

Curtea școlii va rămâne deschisă și după terminarea orelor- a decis Senatul României.

În raportul întocmit de comisia de specialitate și adoptat miercuri, 28 septembrie 2022, se arată că proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în vecinătatea zonelor rezidenţiale.

Astfel, va fi permis accesul gratuit pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor tuturor copiilor, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

Decizia a fost salutată de Federația Română de Fotbal.

Legea se află acum pe masa Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Dacă va trece și va fi publicată în Monitorul Oficial, în termen de 90 de zile toate unităţile de învăţământ sunt obligate să introducă regulamentele de funcţionare, prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de internet, acolo unde este cazul.

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here