Cu cât timpul petrecut de minori pe social media creşte, cu atât cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, potrivit consilierului prezidențial Diana Păun

Photo by Julia M Cameron, Pexels

Cu cât timpul petrecut de minori pe social media creşte, cu atât cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, susține consilierului prezidențial Diana Păun, potrivit Agerpres.

“Observăm cu toţii expansiunea fără precedent a mediului virtual şi impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra tinerilor şi asupra societăţii în general. Odată cu expansiunea tehnologiei, copiii şi adolescenţii nu concep un mediu fără tehnologie digitală, trebuie să ne asigurăm că acest mediu digital este unul sigur în care copiii să poată învăţa, să se poată dezvolta, să poată socializa responsabil şi constructiv. Aş vrea să subliniez impactul semnificativ pe care social media îl poate avea asupra sănătăţii mintală şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor. Conform opiniilor de specialitate, cu cât timpul petrecut de minori pe social media creşte, cu atât cresc riscurile depresiei şi anxietăţii”, a declarat Diana Păun în cadrul dezbaterii “Siguranţa copiilor în mediul online. Acces la social media cu acord parental”, organizată de preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Consilierul prezidențial susține că România poate învăța din experienţa altor ţări care au adoptat reglementări și legi care vizează protecţia copiilor în mediul online şi că acestea pot fi adaptate la nevoile specific țării noastre.

“Acest internet folosit de minori fără a şti de cele mai multe ori în spatele site-urilor pe care ei le accesează sau aplicaţiilor dacă există persoane bine intenţionate sau rău intenţionate duc până la urmă la o problemă de siguranţă atât a lor, cât şi a familiilor lor şi, de ce nu, vorbim de siguranţa naţională” a spus Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, potrivit aceleeași surse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here