Copiii care au fost evacuați de la Spitalul Nicolae Robănescu, în curtea căruia a izbucnit un incendiu, vor reveni în spital, după ce au fost cazați la Spitalul Marie Curie pentru o noapte

Foto: ISU/ Facebook

Copiii care au fost evacuați de la Spitalul Nicolae Robănescu din București, în curtea căruia a izbucnit un incendiu, vor reveni în spital, după ce au fost cazați la Spitalul Marie Curie pentru o noapte. Este vorba despre 75 de copii care se vor întoarce, deoarece 11 au fost luați acasă de aparținători.

Reamintim că peste 100 de copii au fost evacuați din centrul Robănescu, în seara de marți, 25 iulie, după ce în curtea spitalului a izbucnit un incendiu provocat de explozia generatorului. Nu au existat victime, iar copiii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, care se află în imediată apropiere de centrul Robănescu.

Potrivit explicațiilor oferite de ministrul Sănătății, marți seara a avut loc o pană de curent în zona în care se află spitalul, de aceea unitatea medicală a fost nevoită să se folosească de generator timp de mai bine de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, generatorul a provocat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din spital, a procedat la evacuarea pacienților și aparținătorilor în siguranță, a mai spus ministrul.

Marcel Ciolacu, premierul României a vizitat astăzi Spitalul Nicolae Robănescu, în urma căreia a declarat că există o anchetă în desfășurare și că generatorul de la spital era nou, aflat în garanție.

ISU București a pus la dispoziția Spitalului Nicoale Robănescu un generator electric, cu putere de 450kVA, care să asigure alimentarea cu energie electrică a unității medicale, până se remediază situația.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here