Conferinta Nationala „Independenta! Reusesc!”, in campania Omul din Spatele Autismului

Fiecare individ are dreptul la independenta, la afirmare, la egalitate de sanse si fiecare individ, in parte, poate contribui la acordarea acestor drepturi semenilor sai. Societatea in care traim poarta trasaturile membrilor sai. Asadar, sa fim ceea ce dorim sa traim! Sa oferim ceea ce dorim sa primim! Acestea sunt mesajele ce vor fi transmise la Conferinta Nationala „Independenta! Reusesc!”, eveniment aflat sub umbrela campaniei Omul din Spatele Autismului.

Vezi si Copilul tau ar putea suferi de autism? Cum recunosti semnele acestei tulburari de comportament

In continuarea procesului de diseminare a informatiei corecte si a exemplelor de buna practica, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania, alaturi de Facultatea de Psihologie si Stiitele Educatiei a Universitatii Spiru Haret si Consiliul National al Dizabilitatii din Romania organizeaza  Conferinta Nationala „Independenta! Reusesc!”, eveniment aflat sub umbrela campaniei Omul din Spatele Autismului. Specialisti autohtoni si de peste hotare vor dezbate rolul familiei in dezvoltarea autonomiei personale si in cresterea gradului de independenta al persoanei cu Tulburari din Spectrul Autismului, intr-o societate rezilienta.

Evenimentul va fi structurat pe doua zile dupa cum urmeaza:

-8 iunie 2018 (10.00-17.00), prelegeri in plen in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88, Bucuresti), concert de pian, lansare de carte si expozitie de produse efectuate in ateliere de catre persoane cu Tulburari din Spectrul Autismului.

-9 iunie 2018, workshop-uri tematice, la sediul ANCAAR, din Bucuresti.

ANCAAR invita la eveniment specialisti din domeniu (medici, psihologi, asistenti sociali, pedagogi), studenti, masteranzi, apartinatori ai persoanelor cu Tulburare de Spectru Autist precum si membri ai societatii interesati de problematica autismului in Romania.

Infintata in 1991, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) este prima asociatie a apartinatorilor persoanelor cu autism infiintata in Romania. Misiunea asociatiei este cresterea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora. Asociatia are 8 filiale in tara, fiecare filiala fiind independenta. Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook  Ateliere ANCAAR si pe site-ul nostru www.autismancaar.ro.

Vezi si Autism: metode sigure si distractive de a „imblanzi” simptomele acestei tulburari comportamentale

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here