Conditii mai usoare pentru elevi pentru a primi subventia pentru calculatoare

Subventia de 200 euro pentru cumpararea unui calculator va putea fi acordata unui numar mai mare de elevi si studenti, Guvernul majorand, de la 150 la 250 lei, pragul de venit brut pe membru de familie pentru cei care vor sa beneficieze de subventie.

”In sedinta de guvern a fost luata o decizie privind pe de o parte majorarea plafonului maxim pentru beneficiarii eligibili ai programului Euro 200, dar si o continuare in 2018 a acestui program. (…) Programul este destinat acordarii unui ajutor financiar pentru elevii si studentii din sistemul de invatamant public sau privat acreditat in vederea achizitionarii de calculatoare. Prin aceasta masura, numarul potentialilor beneficiari creste, asigurand accesul la informatia digitalizata si premizele pentru dezvoltarea competentelor in randul beneficiarilor”, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, plafonul de venit nu mai fusese actualizat din anul 2004.

”De asemenea, Guvernul a aprobat si noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei. Bonul reprezinta echivalentul in lei a sumei de 200 de euro si e destinat achizitiei de calculatoare”, a adaugat Barbu.

Bugetul alocat de Ministerul Educatiei Nationale, a mai informat Nelu Barbu, pentru derularea acestui program in 2018 este de 12.328.000 lei pentru un numar estimat de 13.514 beneficiari. In 2017 au fost aproximativ 12.000 de beneficiari, iar de la debutul programului, in cei 14 ani, au beneficiat de acest sprijin peste 297.000 de elevi si studenti.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here