Bebelus gigant venit pe lume la maternitatea din Botosani

Un bebelus gigant a venit pe lume la maternitatea din Botosani. O fetita de peste 5 kilograme s-a nascut, prin cezariana, la maternitatea din Botosani; mama si copilul sunt in afara oricarui pericol.

Citeste si: Bebelusul si muzica: cum il ajuti sa o descopere?

Conform medicilor de la Spitalul de Urgenta Botosani, fetita care cantarea la nastere 5.080 de grame a fost nascuta prin cezariana, luni, la 39 de saptamani.

„Este vorba despre un copil din categoria macrosom care cantarea 5.080 grame si care a fost nascuta in cursul zilei de luni la Maternitatea din Botosani. Atat copilul, cat si mama sunt bine”, a declarat dr. Bogdan Alexandroaie, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Botosani.

Potrivit medicilor, copilul face parte din categoria macrosom, care poate prezenta complicatii dupa nastere cum ar fi hipoglicemie, distocie a umerilor, insuficienta respiratorie acuta sau fracturi de clavicula.

In 2017, tot la Maternitatea din Botosani o femeie a adus pe lume un alt copil gigant. Acesta s-a nascut cantarind 5.990 de grame, mama fiind la cea de-a 11-a nastere.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Curiozitati despre nou nascuti

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here