Au fost înregistrate concentrații mari de E. Coli în apa mării de pe litoralul românesc

Photo by Ashley K Bowen, Pexels

Concentrații foarte mari de Escherichia coli (E. Coli) au fost înregistrate în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. Se știe despre E.Coli că poate provoca infecții urinare și intestinale. De obicei, concentrația de E. Coli este de ordinul zecilor și, rar, al sutelor. Weekend-ul trecut însă această concentrație a depășit 1.300, cum s-a întâmplat, în punctul Năvodari III (vara aceasta cea mai mare concentrație a fost înregistrată în punctul Eforie NORD II – peste 7.600), potrivit Radio Constanța. Specialiștii susțin că acestea sunt evenimente trecătoare.

“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP din Constanța.

Recomandarea specialiștilor este ca părinții să fie atenți în special la momentele în care copiii intre în mare să se scalde, să aibă grijă să nu înghită apă.

Apa mării este monitorizată de inspectorii DSP din două în două zile.

Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Infecția cu E. Coli se manifestă la copii, aproximativ la fel ca și în cazul adulților, principalele simptome fiind, spre exemplu în infecția urinară: nevoia mai frecventă de a urina, urina mai tulbure, durere la urinat, febră, oboseală, în infecții abodminale/intestinale pot fi și crampe abdominale, gaze, diaree, scăderea poftei de mâncare, sânge în urină/în scaun etc.

De obicei simptomele apar la 3-4 zile de la expunerea la această bacterie, dar în unele cazuri, aceasta poate să apară și în 24 de ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here