Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei să facă schimbări în structura anului şcolar 2023-2024

Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei să facă schimbări în structura anului şcolar 2023-2024. Nemulțumirea părinților a apărut ca răspuns la perioada stabilită pentru vacanţa de primăvară de anul viitor, care nu nu ar cuprinde nici Paştele Ortodox, nici pe cel Catolic şi au propus mutarea acesteia în apropierea perioadei sărbătorilor legale.

Astfel, vacanţa ar fi cuprinsă în perioada 22-30 aprilie, în loc de 13-20 aprilie cum a propus Ministerul. După aceasta urmează zilele libere 1 mai, 2 mai şi Paştele Ortodox până pe 6 mai.

De asemenea, asociaţia de părinţi mai cere ca anul şcolar să înceapă în fiecare an în aceeași dată.

”În primul rând, ne dorim predictibilitate, pentru că în fiecare an apare o structură schimbată. Nu cu mult, nu vorbim de o schimbare de fond, dar părinții sunt nemulțumiți pentru că nu știu cum să-și antameze biletele, în special pentru programul Litoralul pentru toți” a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi la Antena 3 CNN.

Reprezentantul părinților îi îndeamnă pe oficiali să găsească un algoritm prin care să se știe când se va începe anul școlar, să fie o dată fixă, exact cum era înainte, data de 15 septembrie, indiferent că va fi marți, miercuri joi sau vineri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here