Asociatia Prematurilor a donat un simulator sub forma unui bebelus prematur de 25 de saptamani

Asociatia Prematurilor continua proiectele dedicate bebelusilor prematuri si cadrelor medicale de la neonatologie, asa cum a obisnuit pana acum si a reusit sa doneze un simulator portabil in marime naturala, sub forma unui bebelus prematur de 25 de saptamani la maternitatea Prof. Dr. Panait Sarbu din capitala, sectia de neonatologie.

Simulatorul poate fi folosit ca si suport didactic in formarea si dezvoltarea profesionala continua atat a medicilor specialisti/rezidenti, cat si a asistentelor de terapie intensiva neonatala. Pe acest simulator vor putea lucra zilnic actualii medici de la terapie intensiva neonatala, dar si viitoarele cadre medicale care vor putea sustine examenele de specialitate si primariat.

De curand a avut loc si prima sesiune de formare la care au participat peste 45 de cadre medicale care au fost extrem de incantate de manevrele pe care au putut sa le exerseze pe un manechin anatomic care reda cu fidelitate problematicile unui prematur atat de mic. Pe parcursul a 2 zile au fost facute scenarii pentru interventia de urgenta” a declarat Diana Gamulescu- Presedinte Asociatia Prematurilor.

Simulatorul detine repere anatomice identice cu ale unui bebelus nascut prematur la 25 de saptamani. Este un echipament medical indispensabil in unitatile de neonatologie din tara. Versiunea donata este foarte moderna, foloseste tehnologie de ultima generatie. A fost programat sa redea functii complexe, inclusiv pe cea cardio-respiratorie (care este  vitala pentru supravietuirea prematurilor). Pe el se pot face simulari de punctii, transfuzii, se poate conecta la monitor, se poate intuba etc.

Este fabulous pentru studenti, medici rezidenti dar si pentru formarea continua a medicilor specialisti si primari. Simularea reanimarii neonatale creste calitatea actului medical in fata unei urgente reale in practica de zi cu zi“ spune Dr. Ioana Rosca – medic primar, sef sectie Neonatologie Prof. Dr. Panait Sarbu, Bucuresti.

Asociatia Prematurilor isi propune dotarea a cat mai multe maternitati cu astfel de simulatoare care sa sprijine procesul de invatare continua la niste standarde inalte, iar toti cei care doresc sa contribuie la schimbarea viitorului copiilor nascuti prematuri alaturi de Asociatia Prematurilor, pot face donații direct in contul: RO68BTRLRONCRT0411176001, cu mențiunea “donatie simulator”.

Echipamentul medical de ultima generatie a putut fi achizitionat prin sprijinul oferit de compania Henkel Romania.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here