Asistenta medicala din Marea Britanie, arestata pentru uciderea mai multor bebelusi

O asistenta medicala din Marea Britanie a fost arestata fiind suspectata de uciderea a opt bebelusi si ca a incercat sa ucida alti sase, in urma unei investigatii ce a avut loc la o maternitate din nordul tarii, a anuntat politia britanica, conform Reuters.

Aceasta a fost arestata dupa ce intre martie 2015 si iulie 2016 a cauzat moartea a 17 nou-nascuti si ranirea altor 15 la maternitatea unui spital din orasul Chester, Marea Britanie.

Vezi si Ancheta la Maternitatea Giulesti dupa ce o gravida a fost lasata sa avorteze singura

”Aceasta este o investigatie extrem de complexa si foarte delicata si, dupa cum puteti observa, trebuie sa ne asiguram ca am facut tot posibilul sa stabilim in detaliu ce a dus la moartea acestor bebelusi”, a transmis inspectorul Paul Haghes printr-un comunicat.

Investigatia a fost initiata in luna mai a anului 2017, insa politia nu a dorit sa ofere informatii despre femeia arestata, doar au mentionat ca este o persoana cu calificare in domeniul medical.

”A fost o perioada extrem de dificila pentru toate familiile implicate si este important de amintit ca, in mijlocul acesteia, se afla familii indurerate care cauta raspunsuri cu privire la ceea ce s-a intamplat cu copii lor”, a mai adaugat inspectorul Hughes.

Spitalul a transmis ca a oferit suportul autoritatilor in aceasta ancheta, adaugand ca sunt increzatori ca maternitatea este ”un loc sigur si poate continua in forma sa actuala”.

”Solicitarea catre politie pentru a ancheta acest caz nu a fost ceva ce am facut usor, dar trebuie sa facem tot ce putem pentru a intelege ce s-a intamplat aici…”, a declarat directorul spitalului Ian Harvey.

Vezi si Ce se poate face in Romania pentru ca mortalitatea la nastere sa scada?

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here