Anul acesta, masa de Paște va fi mai puțin îmbelșugată pentru 75% dintre români

Foto: netegg.us

Cei mai mulți dintre români (83%) își vor petrece sărbătorile de Paște acasă, în familie, iar comparativ cu anul trecut, masa de Paște din acest an va fi mai puțin îmbelșugată pentru 75% dintre români, arată cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Principalele concluzii ale studiului:

83% dintre români declară că vor petrece sărbătorile Pascale acasă, iar 1 din 4 români menționează că se vor duce în vizită la rude, iar 11% că vor călători, în țară sau în străinătate.

Petrecerea sărbătorii împreună cu grupul de prieteni este menționată într-o mai mare măsură de cei tineri cu vârste cuprinse între 18-24 ani (37% vs. 24% total eșantion).

Dacă ne referim la românii angajați (72%), descoperim că jumătate dintre aceștia (48%) vor beneficia de o vacanță prelungită de Paște, cu o medie de 3 zile libere suplimentare, pe lângă cele legale.

Referitor la interesul pentru tradiții și obiceiuri de Paște: 78% dintre români intenționează să meargă la slujba de Înviere (într-o manieră semnificativ mai mare femeile comparativ cu bărbații), iar 45% obișnuiesc să postească (19% dintre aceștia postesc în Săptămâna Mare, 16% postesc doar miercurea și vinerea, iar 10% țin tot postul).

Cei mai mulți dintre români declară că vor aloca un buget similar celui de anul trecut pe produse alimentare cu ocazia sărbătorilor de Paște (51%), în timp ce 24% vor aloca un buget mai mic, iar 64% dintre români intenționează să cumpere cadouri celor dragi.

Principalele categorii de produse alimentare pe care românii intenționează să le achiziționeze, aceștia consideră că vor aloca într-o mai mare măsură bugete mai generoase pentru legume/ zarzavaturi (31%), carne (29%), lactate/brânzeturi (27%), ouă (24%) și băuturi alcoolice (16%), potrivit studiului.

 

1 COMENTARIU

  1. Este minunat sa vedem cat de adaptabili si cumsecade sunt romanii in fata noului context creat de pandemie. Pe langa faptul ca putini dintre noi vor calatori sa petreaca Pastele acasa, cu familia si prietenii, este important ca respectam economia acestei perioade si sa ne alocam un buget realist pentru produsele alimentare. Felicitari pentru ca ne putem bucura, in continuare, de imbelsugarea si traditiile specifice sarbatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here