Actrița Reese Witherspoon, despre maternitate și cum e să fii mamă la 23 de ani, la 27 de ani și la 37 de ani

Sursa foto: CNBC

Să fii mamă nu este simplu, iar acest lucru o recunosc și vedetele. Ai aceleași griji, trăiri, treci prin aceleași emoții, indiferent de statutul tău social. Una dintre vedetele la care ne vom referi astăzi, și care vorbește deschis despre maternitate, este actrița Reese Witherspoon, în vârstă de 45 de ani. O cunoști, probabil din filmele: ”Apă pentru elefanți”, ”O minciună necesară”, ”Ca în rai”, ”Să fie zărboi”, ”De Crăciun nu stăm acasă” și tot așa, deși cei mai mulți o recunosc după filmul ”Blonda de la drept”. Da, peripețiile simpaticei minione îmbrăcată în roz, care a intrat la Facultatea de Drept.

Reese a vorbit despre experiența ei de mamă într-un filmuleț postat pe youtube, pentru Hello Sunshine: ”Sunt mamă încă din 1999. Am rămas însărcinată la 22 de ani. Am născut când aveam 23 de ani. Ca să fiu sinceră, a fost înfricoșător. Eram speriată. Nu știam ce o să se întâmple mai departe cu cariera mea.” Actrița a descris că a simțit cum își pierde complet independența, cum i s-a schimbat atunci modul de gândire, atunci când a născut-o pe Ava (care are acum 22 de ani!). ”Atunci când ești mamă, nu te gândești dacă îți este frig sau dacă îți este prea cald, te gândești la copilul tău, dacă îi este frig sau prea cald”, a adăugat aceasta.

Actrița a spus că, să ai copii este destul de epuizant și fizic, nu doar mental, și că se bucură că a născut copiii, când era cumva mai tânără. Pe cel de-al doilea copil -fiul Deacon – l-a născut la 27 de ani, iar pe cel de-al treilea copil – fiul Tennessee- la 37 de ani. ”Și Doamne, să ai un copil la 37 de ani a fost mult mai dificil!”.

Reese susține că fiecare femeie trebuie să decidă pentru sine dacă își dorește să fie mamă și când anume își dorește acest lucru, pentru că atunci când va fi decisă, va găsi resursele necesare, cumva se va descurca cu toate.

Nu amâna această decizie din cauza anumitor lucruri care îți apar acum a fi bariere în calea ta. O să-ți dai seama, o să te descurci cum să o scoți la capăt. Așa cum m-am descurcat eu. Așa cum s-a descurcat și mama ta, și bunica ta. Vei descoperi treptat în jurul tău resursele de care ai nevoie.” a spus actrița.

De asemenea, actrița a dorit să spună cât de important a fost în cazul ei grupul yoga unde mai mergea uneori și unde a cunoscut mai multe mame, care i-au oferit suportul de care avea nevoie și multe informații bune despre maternitate, despre copii, despre îngrijire și educație. Prietenele-mame au fost pentru ea atunci unele dintre principalele resurse care au ajut-o pe ea să se descurce cu copiii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here