8 copii și un paznic au fost uciși de un elev de 14 ani, într-un atac armat dintr-o școală din Belgrad

Momentul în care atacatorul este escortat de polițiști/ foto: Cnn.com

Un adolescent a deschis focul într-o școală din capitala Serbiei, miercuri, omorând 8 copii și un paznic, iar alți șase copii și un profesor au fost răniți și spitalizați, potrivit mediafax.ro. Poliția a declarat că apelul a fost efectuat în jurul orei 8.50, chiar de către atacator, care a așteptat forțele de ordin să vină și a fost arestat în curtea școlii.

Atenție! Urmează detalii cu un puternic impact emoțional!

Din primele cercetări s-a descoperit că adolecentul și-a planificat atacul cu o lună înainte și că și-a făcut notițe în legătură cu planul școlii, cu eventualele victime, potrivit cnn.com.

Prima victimă a fost paznicul școlii, care a încercat să-l oprească pe atacator să intre în unitatea de învățământ. După ce a fost împușcat paznicul, adolescentul a intrat în clasa de istorie, rănind-o pe profesoară, după care a început să împuște în colegi. Printre persoanele decedate sunt 7 fete și un băiat, rănind alți 6 copii.

Potrivit minstrului de interne din Serbia, Bratislav Gasic, băiatul a adus două arme de acasă.

”Părintele lui avea mai multe arme și le ținea încuiate. Seiful avea un cod. Evident, puștiul avea codul din moment ce a reușit să pună mâna pe cele două arme și trei încărcătoare pline cu 15 gloanțe fiecare” a declarat Gasic, scrie cnn.com. Băiatul avea într-o pungă un pistol de 9 mm, un pistol de calibru mic, precum și patru cocktail-uri Molotov.

Era considerat un elev liniștit, cu rezultate academice bune, provinind dintr-o familie de medici.

Imagini surprinse după atacul de la școala din Belgrad/ Foto: Cnn.com

La fața locului au venit zeci de părinți, speriați de cele întâmplate la școală.

Au fost declarate trei zile de doliu național în zilele de 5, 6 și 7 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here