10 bebelusi infectati cu Covid-19 la maternitatea din Timisoara

10 bebelusi care s-au nascut la maternitatea Spitalului Municipal din Timisoara sunt infectati cu Covid-19, in timp ce testele mamelor lor au avut rezultate negative.

A fost deschisa o ancheta de catre procurorii din Timisoara pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Pe langa cei 10 nou-nascuti, au fost testate pozitiv inca 25 de persoane, scrie mediafax.ro.

„In cauza se efectueaza cercetari privind posibile nerespectari ale masurilor de prevenire si combatere a bolilor infectocontagioase si implicit a reglementarilor in materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui numar de 10 nou-nascuti si a altor 25 de persoane – cadre medicale, lehuze si o gravida, in cadrul Maternitatii Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a solicitat Directiei de Sanatate Publica Timisoara sa demareze de urgenta o verificare la unitatea medicala mentionata cu privire la acest caz, scrie Agerpres.

Din primele informatii, pe 1 aprilie, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame si tot atâtia nou-nascuti. Testele au fost lucrate pe 5 si 6 aprilie. Rezultatele testelor arata un numar de 10 nou-nascuti pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou-nascuti sunt negative.

Noua mame impreuna cu nou-nascutii lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, in unitatea sanitara fiind in continuare internata o singura mama.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tatarua solicitat demararea de urgenta a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea tuturor persoanelor, anunta Grupul pentru Comunicare Strategica.

Surse: Mediafax, Digi24, Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here