Voucherele Materna: care sunt condițiile, unde și ce acte trebuie depuse

Foto: raisingchildren.net.au

Voucherele Materna sunt două vouchere a câte 1000 de lei fiecare, care fac parte dintr-un program de sprijin financiar acordat femeilor însărcinate din București, de către Primăria Capitalei (H.C.G.M.B. nr. 120/28.03.2018). Cu aceste vouchere gravidele pot să achiziționeze medicamente sau să deconteze anumite servicii medicale specifice sarcinii. Află aici care sunt condițiile, unde și ce acte trebuie depuse.

Pot beneficia de aceste voucherele femeile însărcinate care au peste 18 ani, care au cel puțin 10 săptămâni de sarcina (prima tranșă) și care au domiciliul stabil în București sau reşedința dobândită de cel puțin 6 luni la momentul depunerii cererii. Iar după ce gravida are 24 de săptămâni de sarcină se acordă și a doua tranșă de 1000 de lei (voucherele sunt împărțite în tichete de 50 de lei fiecare).

Actele necesare atunci când se depune dosarul:

  • Cerere-tip (se poate descărca aici)
  • notă informare beneficiar (descarcă de aici)
  • declaraţie de consimţământ (descarcă de aici)
  • copie după actul de identitate al femeii gravide,
  • certificat fiscal emis de către Direcția Taxe și Impozite Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local;
  • adeverinţă eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii. Atenție! Aceasta trebuie să fie eliberată de cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului.
  • copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente (atenție! Interpretarea, nu pozele) sau, după caz, ultima ecografie efectuată.

În momentul depunerii dosarului este necesar să fie prezentate toate actele, altfel vor fi considerate respinse (nu sunt acceptate dosarele incomplete, actele neparafate, nesemnate de specialiști).

Începând cu săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Unde și cum se depune dosarul?

Dosarul poate fi transmis online pe [email protected] (Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de 200 x200 dpi )sau fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, la adresa: Str. Constantin Mille, nr. 10, sector 1, București (zona Piața Universității).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here