Studiu: risc redus de cezariană de urgență pentru femeile care în ultimul trimestru de sarcină au parte zilnic de minimum 30 de minute de activitate fizică

Foto: www.humanitas.net

Mișcarea înseamnă sănătate, iar acest lucru este valabil și în timpul sarcinii. Activitatea fizică regulată înainte și în timpul sarcinii va oferi beneficii numeroase atât în ceea ce privește sănătatea ta, cât și a și bebelușului din burtică.

***Se exclude, bineînțeles, situația în care din anumite motive medicale, specialistul ți-a recomandat să eviți exercițiile fizice sau chiar ți-a sugerat repaos la pat cât mai mult.

Un studiu recent a arătat că o combinație între un stil de viață sănătos și ordonat (mâncare sănătoasă, dietă echilibrată, somn) și frecventarea ședintelor de sport sau diverse activități dinamice (adaptate gravidelor) de cel puțin două ori pe săptămână are legătură cu o primă etapă a travaliului puțin mai lungă, fără alte efecte în timpul travaliului sau al nașterii. În timp ce femeile gravide care au avut parte de cel puțin 30 de minute de activitate fizică la sfârșitul sarcinii au avut un risc redus de a avea o operație cezariană de urgență în comparație cu cele cu un nivel mai scăzut de activitate fizică.

La studiu (care s-a desfășurat în Norvegia) au participat 303 femei însărcinate, care au avut parte de consiliere alimentară, cursuri de exerciții fizice și 303 femei însărcinate care au avut parte de îngrijire standard.

Asocierea dintre nivelul de activitate fizică și modul de naștere ar putea ajuta la motivarea mai multor femei să facă mai multă mișcare fizică regulată înainte și în timpul sarcinii, ceea ce va oferi beneficii atât în ceea ce privește sănătatea femeilor și a copiilor lor”, a spus Birgitte Sanda, autorul studiului, profesor la Universitatea Agder din Norvegia.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here