Studiu: femeile au un risc mai mare de a suferi un avort spontan în lunile de vară

Foto: drmorris.com.au

Un nou studiu a arătat că femeile au un risc mai mare de a suferi un avort spontan în lunile de vară. Citește aici mai multe pentru a înțelege legătura dintre căldură și creșterea riscului de avort spontan.

Avortul spontan este pierderea sau întreruperea bruscă/spontană a sarcinii înainte de săptămâna a 20-a de sarcină. Avorturile spontane reprezintă 10-20% din toate sarcinile care ajung să fie cunoscute, depistate, confirmate. Se consideră că numărul real de avorturi spontane estemai mare, deoarece multe avorturi spontane apar foarte devreme, uneori chiar înainte ca femeile să realizeze că sunt însărcinate. Cauzele avorturile spontane sunt cel mai des legate în 50% din cazuri de anomalii cromozomiale.

Un nou studiu (efectuat la Școala de Sănătate Publică a Universității din Boston) a descoperit că femeile sunt mai susceptibile de a suferi avorturi spontane în timpul verii, scriethehealthsite.com.

Studiul a cercetat dacă riscutl de avort spontan variază în funcție de sezon și a descoperit că în America de Nord, femeile însărcinate au – în sezonul estival- un risc cu 44% mai mare de avort spontan (în special, în primele opt săptămâni de sarcină) vara, mai ales la sfârșitul lunii august, spre deosebire de sezonul rece (ca punct de reper, luna februarie). În comparație cu sfârșitul lunii februarie, șansa de avort spontan în orice săptămână de sarcină a fost cu 31% mai mare la sfârșitul lunii august, potrivit sursei citate anterior.

Specialiștii atenționează că nu este un factor determinant de avort spontan, dar că poate crește riscul. Sunt mulți alți factori care mai pot crește riscul de avort spotan, precum: avorturile spontane anterioare, vârsta femeiii (peste 35 de ani), anumite boli cronice, un stil de viață dezechilibrat sau obiceiuri nesănătoase, probleme ginecologice, anumite teste prenatale invazive etc.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here