Sângerările vaginale în primul trimestru de sarcină

Sursa foto: babycenter.com

Este esențial să fii atentă la orice modificare apare în timpul sarcinii, iar atunci când poți depista sângerări vaginale s-ar putea să te alarmezi. Unele dintre acestea sunt firești, iar altele pot arăta că ceva nu este în ordine. Cel mai indicat este să te adresezi medicului, ca să stabilească ce anume a dus la respectivele sângerări. Hai să aflăm împreună care sunt cauzele sângerărilor vaginale în primul trimestru de sarcină.

Există multe motive pentru care femeile pot prezenta sângerări vaginale în special în primul trimestru de sarcină. Sângerările vaginale sunt, de fapt, frecvente la început de sarcină și apar la aproximativ 1 din 4 femei.

Știai, de exemplu, că poți avea parte de ușoare sângerări după un contact sexual (din cauza fluxului sanguin crescut din colul uterin)?

Dar știai că, uneori, implantarea poate provoca ușoare sângerări la unele femei și acestea sunt considerate firești de specialiști.

Alteori, sângerările vaginale pot fi cauzate de polipii cervicali (formațiuni necanceroase). De fapt, nivelul estrogenului aflat în continuă creștere poate provoca sângerarea acestor polipi. Sângerrile vaginale ușoare pot apărea și din cauza altor probleme ale colului uterin (inflamații, scurtarea colului etc).

Sunt cazuri în care poate fi vorba despre un hematom (cheag de sânge) eliberat din uter prin  sângerare.

Sângerările vaginale însă pot fi și cele care prevestesc avortul sau o sarcină extrauterină, de aceea este esențial să mergi la medic pentru consult (uneori poate fi vorba și despre analize și investigații în plus pentru a stabili cauza concretă).

Atenție! Încearcă să nu intri în panică atunci când depistezi sângerări vaginale și să contactezi medicul, fiind atentă la detalii, precum: cantitatea sângerărilor, frecvența, culoarea, consistența, dacă mai există și alte simptome sau ce alte activități ai făcut anterior depistării acestor sângerări. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here