Parerea unei maratoniste: ,,Sa nasc a fost mai greu decat sa alerg la maraton”

Citisem la un moment dat ca, sa nasti natural – si cred ca era vorba mai mult de expulzia bebelusului –  este ca atunci cand iti fracturezi vreo 20 de oase in acelasi timp. In mai multe articole am citit ca exista si comparatia ca nasterea este precum alergarea unui maraton. Dar care este parerea unei maratoniste, care a nascut natural? Afla aici mai multe daca sa nasti e mai greu decat sa participi la maraton.

Corpul unei femei este construit astfel incat sa poata sa nasca. Aceasta convingere este ca o mantra pentru multe viitoare mame si chiar le ajuta sa se simta mai increzatoare in procesul nasterii. Femeia insarcinata poate reusi sa nasca, daca este ajutata, daca i se creeaza conditiile necesare, daca este lasata in propriul ritm.

Citeste si: Nasterea naturala comparabila cu efortul de a participa la un maraton

Corpul unei femei este puternic. Acest lucru o spune stiinta. Acest lucru o spune si societatea. Nasterea naturala este un proces firesc. Asa este. Dar ceea ce stiinta si societatea inca n-au reusit sa “masoare” cu adevarat este ca acest proces este si destul de intens pentru corpul unei femei.

Stiinta sugereaza ca nasterea este totusi mai dificila pentru corpul unei persoane, decat alergarea unui maraton, pentru ca atletii au parte de tratament imediat pentru leziunile lor, in timp ce multe mame trebuie sa se descurce singure cu “leziunile” acelea firesti din timpul si mai ales, de dupa nastere.

Alergarea unui maraton si nasterea sunt considerate experiente cu multe similitudini: in ambele cazuri uitam repede cat de dureros a fost procesul, ne ajuta, cumva, creierul. In ambele situatii corpul nostru este impins la extrem, iar nasterea este la fel de de traumatizanta pentru el, exact ca la sporturile de anduranta si in ambele cazuri corpul se poate alege cu fracturi si leziuni, dintre care unele nu mai pot fi recuperate, conform mother.ly.

Citeste si: Cum poti sa ai nasterea pe care ti-o doresti cu adevarat?

Cu toate acestea, alergatorii merg la linia de start foarte bine odihniti, in timp ce femeile care intra in travaliu sau se afla in travaliu sunt deja epuizate de tot procesul.

E ca si cum am lua corpul unui atlet epuizat care ajunge la finis si i-am spune: “Stiu ca nu mai poti, dar in curand va trebui sa impingi si s-ar putea sa dureze ceva. Ah si o sa te doara ceva mai mult! Dar poti sa o faci, sa stii!”

Amber Miller, maratonista
Sursa foto: dailymail.co.uk

Am citit de curand si parerea unei maratoniste, care a reusit performanta de a alerga un maraton, timp de 6 ore si de a naste natural. Ambele evenimente in aceeasi zi. Cred ca ar fi in masura sa recunoasca in care dintre experiente a simtit ca totul este, sa spunem, mai intens

“Lasa-ma sa alerg la maraton in orice zi. Sa nasc a fost cu siguranta mai greu decat sa alerg la maraton” a declarat maratonista Amber Miller, in www.theguardian.com.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Irina Popescu: Recomandarile moasei pentru nasterea naturala

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here