Pe cine vrei sa ai (sau ai avut) cu tine in sala de nastere?

Atunci cand este vorba despre maternitate, sunt multe intrebari la care ai de raspuns, alegeri si decizii de luat si preferinte de exprimat. Si pentru multe femei aceste decizii incep cu mult inainte de aparitia bebelusului. Spre exemplu, pe cine vrei sa ai cu tine in sala de nastere? Citeste aici ce au spus alte mame despre cine a fost alaturi de ele in ziua marelui eveniment.

Pentru ca in mediul virtual femeile se simt mai dispuse sa raspunda la tot felul de intrebari, acolo am gasit cele mai multe raspunsuri despre persoanele pe care le-au avut prezente la nastere.

Citeste si: Esti in travaliu? Excelent! Iata cateva lucruri pe care sa nu le faci

Sotul si moasa

“Eu si sotul in timpul travaliului. Chiar nu am mai dorit pe nimeni langa, iar la nastere a fost sotul si moasa”.

Multi spectatori. Foarte multi.

“A fost destul de aglomerat: sotul meu, doi anestezisti, alti doctori, cateva asistente medicale pentru bebelusii nostri (am nascut tripleti), studenti la medicina …Pentru ca aveam tripleti, clar a fost un fel de eveniment pentru toti”

Doula si sotul

“In travaliu doar doula si sotul au fost langa mine, la nastere a venit si moasa. La spital nu am dorit sa ne viziteze nimeni, iar in prima saptamana, nici acasa nu am acceptat vizitatori”.

Am fost singura

“Nu mi-a placut ideea sa imi stiu partenerul langa mine, mi-a fost rusine, ma inhiba doar gandul ca m-ar vedea in acele momente pe care nici eu nu stiam cum le voi gestiona”

Sotul, moasa si ginecologul

Am avut un trio minunat: sotul, moasa si ginecologul. Ultimul dintre ei a fost mai mult pentru linistea mea, pregatit sa intervina doar la nevoie. Nu a fost nevoie. Totul a decurs bine, iar moasa m-a ajutat foarte mult!”

Ginecologul-obstetrician, anestezistul, asistenta medicala

Am nascut prin cezariana, iar echipa mea a fost alcatuita din: ginecolog, anestezist si asistenta medicala. Nasterea a durat putin, iar bebelusul a primit 10 la nastere”.

Tu pe cine vrei sa ai (sau ai avut) cu tine in sala de nastere?

Citeste si: La ce lucruri se gandeste o femeie aflata in travaliu?

 

 

2 COMENTARII

  1. Pe vremuri tatii isi vedeau bebelusii acasa si nu se mai isteriza nimeni din aceasta cauza. Nu este normal ca in maternitate sa fie ca in Gara de Nord. In salile de travaliu zici ca nasc barbatii ca sunt mai multi ca femeile, stau ciorchine. Mai vine cate o moasa sau cate un medic sa verifice dilatatia unei femei si i poftesc afara. Salile de nastere ar trebui sa aiba usile inchise pt ca domnii se plimba pe holuri ca la ei acasa. Vin de afara cu hainele murdare fara sa gandeasca ca pot imbolnavi copilasii si mamicile care au imunitatea scazuta. Eu as interzice cu desavarsire barbatilor sa asiste la nastere. Multi se pierd dar ce nu ar face sa auda parturile doamnelor care se screm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here