O poveste de nastere incredibila: bebelusul a decis sa vina pe lume sus, “in aer”

Imagine de Parentingupstream de la Pixabay

Pe 28 aprilie, Lavinia Mounga a urcat in avion in Salt Lake City pentru a zbura in Honolulu (Hawaii) si nu a avut nicio idee despre faptul ca atunci cand va ateriza…va avea si un bebelus in brate. Astazi iti spunem o alta poveste de nastere incredibila, despre bebelusul care a decis sa vina pe lume sus, „in aer”.

Citste si: Povesti de nastere incredibile: fratiorul in rol de moasa si politistul intelegator

“Nici nu stiam ca sunt insarcinata, iar acest micut a aparut pe neasteptate” a povestit Lavinia intr-un reportaj facut ulterior.

Pe scurt, pana in prezent, exista doar 60 de povesti de nasteri in avion, dar niciuna nu este la fel de tulubratoare si incredibila ca aceasta, despre o tanara femeie care nascut in avion (cate prietene ai care au nascut in avion?), fara sa stie ca este insarcinata (din nou, cate femei cunosti care sa nu stie ca nu sunt insarcinate), bebelusul fiind prematur (mult prea prematur, nascut la 29 de saptamani de sarcina!) si care nu avea mari sanse sa supravietuiasca, daca nu se intampla astfel incat in acel avion sa zboare un doctor si 3 asistente (atentie!) de la Unitatea de Terapie Intensiva Neonatala. Pur si simplu, miracol. Sau cum s-ar spune: viata bate filmul!

Atunci cand stewardesa a strigat “E vreun doctor la bord, pentru ca o femeie naste…”, dr Dale Glenn, medic de familie de la un spital din Hawaii, care se afla in acel moment in vacanta cu familia, s-a ridicat si s-a dus repede sa vada cum poate sa ajute.

Adevarat noroc sau chiar miracol poate fi intreaga situatie, pentru ca la bord mai erau si trei asistente de la Terapie Intensiva Neonatala, de care micutul Raymond, venit pe lume la doar 29 de saptamani de sarcina a avut mare nevoie!

Dr Glenn a ajutat-o pe Lavinia sa nasca in avion, Sursa foto: Today.com

“Ideea ca acest micut sa aiba un doctor si 3 asistente la nastere, in timp ce se afla in avion, undeva pe la mijlocul zborului, mi se pare incredibila. M-a impresionat mult, desi sunt doctor. Nu cred ca oamenii realizeaza cat de rare sunt astfel de situatii sa nasti in avion, iar nou-nascutul prematur sa aiba parte atunci de ingrijirea necesara ” a explicat dr Glenn.

Situatia respectiva a fost critica, era nevoie ca cineva sa ingrijeasca mama, cineva sa o ajute sa expulzeze si placenta, sa-i taie cordonul ombilical, in timp ce altcineva sa resusciteze un nou-nascut nepregatit inca sa faca fata lumii exterioare si care trebuia sa fie tinut in viata, ajutat sa respire, oferindu-i suficienta caldura, pana avionul ar fi aterizat.

Bebelusul Raymond a avut mare noroc sa aiba la nastere aceasta echipa, – care nu se afla deloc intr-un spital, intr-o unitate de terapie intensiva, cu aparatura necesara pentru a ingriji un prematur – si care a trebuit sa improvizeze cu tot felul lucruri.

Cele trei asistente aflate la bord, Sursa foto: Today.com

Spre exemplu, s-a folosit un siret ca sa se lege cordonul ombilical, s-au creat “incalzitoare” pentru nou-nascut cu ajutorul catorva sticle incalzite repede la combina cu microunde, s-a folosit un ceas inteligent de la Apple (Apple watch) pentru a masura ritmul cardiac al bebelusului. Si pasagerii aflati la bordul avionului s-au implicat in toata aceasta situatie, au dat la o parte unele scaune ca sa faca loc pentru echipa medicala, altii le-au dat scutece pentru bebelus si tot asa.

Intr-un final, avionul a aterizat in Hawaii, iar pe aeroport mama si nou-nascutul au fost preluati de o ambulanta si dusi la spital. Suntem convinsi ca niciunul dintre pasagerii prezenti la bordul acelui avion nu vor uita vreodata acel zbor!

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here