Maternitatile din Bucuresti au luat masuri de protectie pentru viitoarele mame

Sursa foto: Pexels

Maternitatile din Bucuresti au luat masuri de protectie pentru ca viitoarele mame, nou-nascutii, precum si femeile care necesita analize, diagnostic si tratament intr-o clinica de obstetrica-ginecologie sa primeasca ingrijirile medicale in conditii de siguranta si in timpul pandemiei de coronavirus, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

In aceasta perioada, multe dintre viitoarele mame sunt ingrijorate, le este teama sa ajunga la maternitate din cauza pandemiei de coronavirus.

Vreau sa le transmit un mesaj clar tuturor doamnelor insarcinate: Primaria Capitalei, prin ASSMB, a luat in aceasta perioada toate masurile speciale de protectie, pentru ca in actualele conditii restrictive, impuse de pandemie, prioritatea zero o reprezinta siguranta gravidelor si a nou-nascutilor.

La Maternitatea Giulesti, la fel ca si in celelalte trei maternitati administrate de Primaria Capitalei (Filantropia, Cantacuzino si Malaxa), s-au luat masuri speciale de protectie a mamelor, nou-nascutilor si personalului medical.

Astfel, tot personalul medical, dar si mamicile sau viitoarele mamici internate au echipament de protectie adecvat, halate de unica folosinta, manusi, masti, botosi etc” a anuntat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit declaratiei de presa facute de catre primarul general al Capitalei pe aceeasi retea de socializare, numai la Maternitatea Giulesti, in conditiile pandemiei si ale starii de urgenta, in ultima luna, s-au nascut 273 de copii, iar in total, in maternitatile Primariei Capitalei s-au nascut, in ultima luna, 924 de copii.

Dr. Marcel Moisa, managerul Maternitatii Giulesti a explicat ca s-a schimbat modalitatea de acces in spitale, s-au instituit puncte de triaj epidemiologic care vizeaza toate pacientele care se adreseaza maternitatii. “Zilnic se realizeaza triajul personalului medical, care a fost instruit in legatura cu purtarea echipamentului de protectie, iar pentru eventualele cazuri de persoane suspecte sau infectate, in conformitate cu prevederile legale, s-au creat circuite functionale noi, autorizate de Directia de Sanatate Publica, personalul medical fiind instruit in legatura cu normele speciale de echipare”, a spus dr. Marcel Moisa.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here