Cand o sa dispara „linea nigra”?

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei. O etapa care ii aduce mai multe schimbari decat si-ar fi imaginat vreodata ca s-ar putea intampla! Unele schimbari pot fi interesante, altele amuzante, in timp ce unele ar putea chiar sa o nelinisteasca.

Una dintre ,,curiozitatile” aduse de sarcina este linea nigra, care desi la inceput pare ,,interesanta”, dupa nastere, te intrebi, oare cand o sa dispara aceasta?

Citeste si: Cele mai frumoase lucruri aduse de sarcina

Ce este Linea Nigra?

Mamele ii spun “linia de sarcina”, care este o dunga sau o linie inchisa la culoare ce coboara perpendicular de la nivelul buricului –  deseori se extinde si deasupra acestuia – pana deasupra ,,muntelui” pubian.

Este un fenomen destul de intalnit in timpul sarcinii, reprezinta o modificare hormonala, iar specialistii spun ca aproximativ 75% dintre gravide ,,poarta” pe abdomen aceasta dunga.

Linea nigra isi face aparitia inca din trimestrul al doilea de sarcina si poate avea o grosime de la cativa milimetru pana la un centimetru, scrie baby-chick.com.

Citeste si: Draga viitoare mama, poti fi frumoasa si pe timpul sarcinii!

Cand o sa dispara linea nigra? 

Linea nigra nu are de ce sa o alarmeze pe gravida, pentru ca din punct de vedere al sanatatii nu o afecteaza in niciun fel, nici pe ea si nici pe bebelusul din burtica. Unele gravide sunt deranjate, din punct de vedere estetic, de aceasta linie, in timp ce altele sunt mult mai relaxate la acest capitol.

Daca totusi aceasta linie te deranjeaza, poti folosi unele produse de make up pentru a o acoperi, dar asigura-te ca produsele folosite sunt potrivite pentru sarcina si nu contin ingrediente nocive pentru bebelusul din burtica, iar atunci cand te expui la soare, este important sa folosesti produse de protectie solara, pentru ca razele soarelui iti pot aduce un efect nedorit, o culoare mai inchisa a acestei linii.

Partea buna este ca dupa nasterea bebelusului, aceasta poate incepe sa se estompeze, iar in cateva luni chiar dispare.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: De ce si la ce crezi ca pofteste o femeie insarcinata?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here