Aflati data de nastere a copilului cu ajutorul calculatorului de sarcina!

Venirea pe lume a unui copil este intotdeauna un motiv de bucurie. Practic, acesta este scopul final pentru care construiti o familie. Multe femei obisnuiesc sa tina o evidenta clara a perioadei de menstruatie, pentru a putea calcula exact perioada de ovulatie si tot ce tine de conceperea unui copil.

In mediul online regasiti o multime de informatii cu privire la modul in care puteti calcula cu aproximatie, in functie de ultima menstruatie, care este data probabila a nasterii. Poate parea dificil sa faceti singure aceste calcule si uneori chiar asa este.

O aplicatie utila mamicilor: calculatorul de sarcina

Insa acum aveti o solutie mai la indemana: calculatorul de sarcina. Poate va intrebati ce este acesta. Este foarte simplu! Un calculator de sarcina este o aplicatie disponibila atat in varianta pentru PC, cat si pentru smartphone-uri, prin care o viitoare mamica poate afla date importante legate de sarcina.

Femeile din toata lumea folosesc in ziua de azi calculatorul de sarcina. Datele oferite de acesta sunt destul de precise si se bazeaza pe cateva informatii ce trebuie completate precum data ultimei menstruatii si cat dureaza in cazul fiecarei femei un ciclu menstrual.

Calculatorul de sarcina reprezinta, de fapt, o metoda mai rapida de a afla informatii legate de sarcina. Si spunem „mai rapida”, deoarece cu siguranta aceste detalii le veti afla si de la medicul ginecolog, in urma unui consult de specialitate. Stiti cum se intampla de obicei, intentionand poate sa fiti luate in evidenta unui anume doctor, puteti astepta chiar si o luna pana sa aveti parte de o prima programare.

Ce trebuie sa stiti despre calculatorul de sarcina?

Un aspect deosebit de important este faptul ca poate fi folosit gratuit. Dupa cum am mai precizat, in mediul online regasim aceasta aplicatie si nu implica niciun fel de cost, aveti nevoie doar de un dispozitiv conectat la internet. Vezi acest calculator de sarcina din cadrul site-ului kid.ro!

Ajuta la monitorizarea sarcinii – rezultatele pe care acesta le ofera il pot ajuta pe medicul obstetrician – ginecolog in programarea testelor si a analizelor ce se fac in perioada sarcinii. De asemenea, in cazul in care va fi depasita data la care se preconizeaza ca va avea loc nasterea, acesta va declansa travaliul.

Informatiile pe care le ofera un calculator de sarcina va ajuta sa stiti pentru cand ati putea programa prima ecografie, va furnizeaza detalii in legatura cu trimestrele sarcinii si de asemenea va pot indica si perioada optima pentru a afla sexul copilului.

Calculatorul de sarcina este facut in asa fel incat poate fi utilizat cu usurinta de catre oricine. Puteti sa il incercati accesand pagina kid.ro. Veti descoperi astfel ca nu aveti de completat decat data de inceput a ultimei menstruatii si durata ciclului menstrual. Apoi dati click acolo unde scrie „calculeaza” si vi se vor oferi informatii precum:

Data posibila a conceptiei;

Cand ar fi trebuit sa inceapa urmatoarea menstruatie;

Data de la care este valabil rezultatul testului de sarcina;

Data la care ar trebui facuta ecografia transvaginala pentru a confirma implantarea embrionului;

Cand se termina primul trimestru de sarcina (saptamana 12);

Cand este sfarsitul trimestrului II de sarcina (saptamana 27);

Data probabila a nasterii;

Ce varsta (in saptamani) are fatul in momentul in care utilizati calculatorul de sarcina.

 

Trebuie precizat faptul ca un asemenea calculator nu ofera date 100% sigure. Acest lucru se intampla din varii motive. Este si cazul femeilor care nu au un ciclu menstrual regulat, asadar selecteaza cu aproximatie un numar de zile al acestuia. In aceasta situatie, medicul ginecolog este cel care poate oferi raspunsuri mai precise in legatura cu perioada sarcinii. De asemenea, sunt cazuri in care femeile nu retin exact data la care a inceput ultima menstruatie si, la fel, raspunsurile date de calculatorul de sarcina nu pot fi foarte precise.

Asadar viitoarele mamici pot opta pentru aceasta varianta interactiva prin care afla informatii importante in legatura cu sarcina lor, accesand calculatorul disponibil in cadrul site-ului kid.ro. Stim cu cata nerabdare este asteptata prima consultatie in acest sens, iar calculatorul de sarcina este solutia ideala prin care acestea pot afla o parte din raspunsurile pe care i le vor oferi si medicul specialist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here