6 lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac in sarcina!

Imagine de Manuel Alejandro Leon de la Pixabay

Sunt 6 lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac in sarcina si pe care le cam regret ca nu le-am facut. Eh, poate la sarcina urmatoare. Sau poate ca aceste informatii le pot ajuta pe alte gravidute? Iata care este lista mea:

Mi-ar fi placut sa…

  1. Sa fac o sedinta foto profesionala cu burtica de gravida

Pe de o parte, mi se pareau neinteresante pozele de si le faceau unele gravidute cu burticile lor, pe de alta parte mi se parea ciudat sa imi doresc sa fac poze cand ma vedeam in oglinda ca arat cat o balena, scrie pregnantchicken.com. Dar am gresit! Mi-ar fi placut sa am poze din acea perioada grea si frumoasa, deopotriva, pentru ca straluceam, in timp ce eram in asteptarea copilului, pentru ca as fi avut acele amintiri (nu doar in minte!) pentru totdeauna!

  1. Sa profit mai mult de faptul ca „sunt insarcinata”…

Bine, recunosc, am avut de vreo doua ori chestia cu „mi-e pofta la 11 noaptea de ceva dulce, sunt gravida, as dori tare mult sa-mi aduci acum!”, sau sa ma scuz pentru te miri ce, justificand simplu „sunt gravida, asta e”. Ar fi trebuit sa profit muuult mai mult!

  1. Sa fi avut o petrecere de tipul „baby-shower”.

Mereu ziceau ca acest fel de petrecere sunt pentru gravidutele egocentriste. Ce-o fi fost in capul meu? Este minunat sa ai o petrecere in care sa fii in centrul atentiei, sa fii alintata, sa primesti cadouri pentru bebelusul tau, ba poate chiar si pentru tine, sa te vezi cu prietenele, sa stati la suete, sa va simtiti bine! De fapt, as fi organizat 3, cate o petrecere pentru fiecare trimestru de sarcina!

  1. Sa fi avut un cadou special, de proaspata mamica.

Nu, nu ma refer la flori si ciocolata. Si nici la o pijama noua. Ci la o bijuterie draguta. Am facut o treaba deosebita, am crescut un bebelus timp de 9 luni, l-am nascut, bineinteles ca merit ceva mai special!

  1. Sa ma fi imbracat mai dragut si sa-mi fi facut multe poze cu mine in tot felul de haine dragute.

Pentru ca dupa ce nasti, pentru o buna perioada cumva nu ai nici timp si nici chef sa te imbraci si sa-ti faci poze in haine dragute.

  1. Sa fi avut mai mult timp „pentru mine!”

Stiu, vei spune ca suna asa, a cliseu, dar e adevarat! Lumea in jurul meu imi spunea „dormi mai mult”, „sa faci cat mai multe lucruri pentru tine” etc. Si toti aveau dreptate! Trebui sa ma fi uitat la cat mai multe filme, sa fi cititi toate acele carti de pe lista mea, sa ma fi preocupat mai mult de hobby-uri si pasiuni.

Tu ce ti-ai fi dorit sa fi facut in sarcina?

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here